Solana oprichter daagt ethereum’s Vitalik Buterin uit: meme coins meer dan een grap?

In een discussie over meme coins verdedigt Raj Gokal, medeoprichter van solana, deze speelse cryptoprojecten terwijl hij subtiel ethereum oprichter Vitalik Buterin op de korrel neemt. Gokal maakt zijn standpunt duidelijk in een bericht op X, waarbij hij niet alleen het belang van deze projecten benadrukt, maar ook een onscherpe foto van Buterin toevoegt. Hiermee geeft hij een stille hint naar de medeoprichter van ethereum.

Solana medeoprichter richt zich op Vitalik Buterin

Gokal bekritiseert de terughoudendheid van traditionele denkers om de diverse toepassingen van permissionless systemen te omarmen. Hij stelt dat meme coins, hoewel sommigen ze als lichtzinnig zien, serieuze bouwers uit de blockchainruimte wegjagen. Gokal daagt deze visie uit door de lezers te herinneren aan de “serieuze bouwer” die deze technologieën begon, duidelijk verwijzend naar Buterin.

Gokal legt verder uit dat het afwijzen van de jeugdige, op plezier gerichte benadering van het gebruik van permissionless systemen een misverstand toont over de dynamiek van de crypto sector.

“Als je zo kwetsbaar bent dat je schrikt van hoe jongeren permissionless systemen gebruiken om plezier te maken, zul je het hier simpelweg niet redden,” zegt hij.

https://twitter.com/rajgokal/status/1784120679174156572

Ondersteuning voor de bouwers van meme coins

Tegelijkertijd spreekt Lily Liu, president van de Solana Foundation, haar steun uit voor de ontwikkelaars van meme coins. Zij weerlegt de beweringen over hun vermeende gebrek aan ernst. Liu omschrijft deze oprichters als “serieus competente bouwers”. Ze creëren misschien geen “fundamentele waarde” in de traditionele financiële zin, maar ze zijn essentieel voor het bevorderen van de gemeenschapswaarde binnen de cryptowereld.

Ze benadrukt hun rol bij het bouwen van financiële basiscomponenten voor “gefinancierde” gemeenschappen, wat centraal staat in de ethos van de Web3 beweging.

Voorzichtigheid geboden bij meme coin investeringen

Ondanks hun promotie van meme coins blijven Gokal en medeoprichter Anatoly Yakovenko voorzichtig met het potentieel voor oplichting binnen hun gemeenschap. Ze hebben consequent geadviseerd tegen het blindelings vertrouwen in willekeurige pre sales van solana meme coins op X, en benadrukken het belang van grondig onderzoek voor het investeren.


The post Solana oprichter daagt ethereum’s Vitalik Buterin uit: meme coins meer dan een grap? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.