Solana, Litecoin & Dogecoin: Welke bekende crypto lanceert de volgende ETF?

De spot Ethereum ETF heeft goedkeuring gekregen van de Securities & Exchange Commission en mag daarom vanaf nu in de VS worden verhandeld. Nu speculeert de crypto markt welke cryptomunt de volgende ETF zal vertegenwoordigen.

Volgens bekende crypto analisten zullen we als eerst een spot Solana ETF gaan zien, maar andere grote cryptomunten zoals Litecoin en Dogecoin zouden ook de volgende ETF kunnen krijgen.

Ethereum koers deze week gestegen

In anticipatie op de goedkeuring van Ethereum ETF’s is de koers van Ethereum de afgelopen week flink gestegen. Binnen één week werd Ethereum maar liefst 20% meer waard, een grotere stijging dan Bitcoin en Solana in dezelfde periode meemaakten. De verwachting is dat onder invloed van de komst van institutionele investeerders op traditionele beurzen de koers van Ethereum nog verder zal gaan stijgen.

 

De razendsnelle stijging van ETH. Bron: Tradingview

Volgens Brian Kelly, de veelgeprezen CEO van BKCM, zou Solana de volgende grote token zijn waarvan ook een ETF gemaakt zal gaan worden. Solana is immers een van de grootste cryptomunten, die met name in de huidige bull cycle uitstekende prestaties levert. Volgens de logica van Kelly zullen deze prestaties Solana in ETF vorm ook interessant maken voor traditionele investeerders.

Solana vs. Litecoin vs. Dogecoin – Welke altcoin krijgt de volgende crypto ETF?

Kelly benoemde onder andere de geruchten dat crypto exchanges in Hong Kong zich voorbereiden op de lancering van een SOL ETF. De verwachtingen voor een Solana ETF zijn hoog omdat de analist denkt dat Solana een grote speler gaat worden in de huidige marktcyclus.

Maar integendeel tot Bitcoin en Ethereum, heeft Solana nog geen futures ETF, waardoor het lastig zal zijn om een spot Solana ETF aan te vragen bij de SEC.

Analisten zoals Adam Chochran van Cinneamhain Ventures geloven dat Litecoin of Dogecoin een volgende ETF zouden kunnen krijgen. Omdat deze cryptomunten net als Bitcoin gebruik maken van een proof-of-work consensus mechanisme, zou dit het proces van regulatie eenvoudiger kunnen maken.

Er zijn ook geluiden vanuit de markt dat er na Bitcoin en Ethereum geen nieuwe crypto ETF’s zullen komen. Dit zou betekenen dat de bovenstaande cryptomunten die nog geen ETF hebben, nooit echt de aandacht van institutionele investeerders zullen krijgen.

Toch lijkt een ETF voor Solana wel realistisch, gezien de groeiende populariteit van de blockchain en het feit dat het de top 5 grootste cryptomunt is op basis van market cap.

De uitspraken van Kelly over de Solana ETF’s kunnen wel op het nodige weerwoord rekenen. Zo geven andere experts aan dat er meerdere problemen zijn die een snelle SOL ETF goedkeuring in de weg staan: zo ziet de SEC de token als een ‘effect’ en bestaan er nog geen producten zoals Solana futures – volgens analist James Seyffart is dit een essentiële stap die eerst gezet moet worden.

Daarnaast moet opgemerkt worden dat de grote financiële reuzen die verantwoordelijk zijn voor Bitcoin en Ethereum ETF’s nog geen plannen kenbaar hebben gemaakt voor een nieuwe ETF rondom een grote crypto.

Gezien het proces van regulatie wel ingewikkeld kan worden, zou het nog jaren kunnen duren voordat we een Solana ETF zullen krijgen. In die tijd heeft Solana nog veel ruimte om te groeien en misschien zelfs Ethereum in te halen, als het netwerk zich ver genoeg doorontwikkeld.

Tot die tijd zal Solana een blockchain blijven voor meme coin traders, die langzamerhand meer utility tokens krijgt. Hoewel het proces van regulatie eenvoudiger kan zijn voor een Dogecoin of Litecoin ETF, lijkt de vraag naar deze cryptomunten niet hoog genoeg te zijn op het moment, mogelijk iets wat op lange termijn kan veranderen.

Welke altcoins kunnen meeliften op ETF crypto hype?

De goedkeuring van de Ethereum ETF kan op langere termijn niet alleen een positieve invloed hebben op altcoins op de Ethereum blockchain, maar op de hele altcoin markt. Daarom is nu een goed moment om je crypto portfolio te diversificeren met nieuwe cryptomunten die potentie hebben om de komende tijd veel waard te worden.

Hoewel het lastig kan zijn om crypto projecten te vinden met een sterk team, een hechte community en goede marketing, houdt het team van Bitcoin Magazine hier zich actief mee bezig. Zo hebben we 2 altcoins gevonden die aan de bovenstaande criteria voldoen en veel waard zouden kunnen worden.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Misschien wordt Solana erg groot dit jaar, of misschien behoudt Ethereum zijn dominante positie en zal deze blockchain nog meer volume gaan zien. Door te investeren in de nieuwe multi-chain meme coin, Dogeverse (DOGEVERSE), weet je zeker dat je handelt op je favoriete blockchain.

Dogeverse zal gelanceerd worden op Ethereum, maar heeft ook een bridge naar de Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche, Solana en Base. Dit zorgt ervoor dat de meme coin nog meer potentie heeft om viraal te gaan en dat je deze token kan traden op jouw blockchain naar keuze.

De presale van Dogeverse heeft al meer dan $ 15 miljoen opgehaald en zal binnenkort eindigen. In deze laatste fase kun je DOGEVERSE kopen voor een vaste lage prijs van $ 0,00031 per stuk, voordat de token gelanceerd wordt op zijn eerste exchange. Stake je DOGEVERSE tokens om vroegtijdig een APY van 50% te verdienen.

 

Sealana (SEAL)

Onafhankelijk of Solana de volgende ETF zal krijgen, kan het netwerk sterk groeien in populariteit. Ook nu is het netwerk al erg populair, met name vanwege zijn meme coins, waarvan de nieuwe Sealana (SEAL) erg veel aandacht heeft getrokken,

Sealana heeft een echt Amerikaans karakter en in plaats van dat het nog een kat of hond met een hoed is, is dit een zeehond in de stijl van de Amerikaanse cartoonserie, South Park. De Solana meme coin heeft een duidelijke doelgroep en zou daarom een groot succes kunnen worden na lancering.

De presale van Sealana heeft al meer dan $ 2,69 miljoen opgehaald en biedt vroege investeerders de kans om SEAL te kopen voor $ 0,022 per token. Deze token zal binnenkort als airdrop in de wallet van presale investeerders voordat SEAL op exchanges belandt en kan exploderen in waarde.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Solana, Litecoin & Dogecoin: Welke bekende crypto lanceert de volgende ETF? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.