Solana Foundation verwijdert validators wegens sandwich-attacks

De Solana Foundation heeft een groep validators verwijderd uit het delegatieprogramma omdat ze sandwich-attacks uitvoerden, waardoor de integriteit van het netwerk en de bescherming van gebruikers gewaarborgd blijft.

Verwijdering van validators

De Solana Foundation heeft actie ondernomen tegen een groep validators die betrokken zijn bij sandwich-attacks door ze uit het delegatieprogramma te verwijderen. Deze operators werden geïdentificeerd als deelnemers aan activiteiten die transactieprijzen manipuleren om gebruikers uit te buiten.

Details van de situatie

Sandwich-attacsk bestaan uit het plaatsen van transacties rond de transactie van een slachtoffer om de prijs te manipuleren, zodat de aanvaller profiteert terwijl het slachtoffer de slechtst mogelijke prijs ontvangt. Dit type front-running exploit bleek in strijd te zijn met de regels van de Solana Foundation.

Handhaving en gevolgen

Tim Garcia, Solana’s Validator Relations Lead, kondigde op de Discord server van de Solana Foundation aan dat beslissingen over deze verwijderingen definitief zijn. Validators die zich bezighouden met dergelijke kwaadaardige activiteiten zullen onmiddellijk en permanent worden verwijderd uit het delegatieprogramma, dat validators helpt door SOL tokens aan hen te delegeren.

Implicaties voor het Solana Ecosysteem

De stichting benadrukt dat het behoud van de integriteit van het netwerk en de bescherming van gebruikers tegen uitbuiting van het grootste belang is. Validators zullen geselecteerd blijven worden op basis van prestaties, maar moeten zich wel houden aan goede praktijken. Ondanks hun verwijdering uit het delegatieprogramma kunnen deze operators nog steeds bijdragen aan de blockchain, maar zonder subsidies van de stichting.

MEV zorgen en toekomstplannen

Kwesties zoals Maximal Extractable Value (MEV) op Solana stellen validators in staat om de volgorde van transacties te manipuleren, wat hogere kosten veroorzaakt voor gebruikers. De Solana Foundation blijft zich inzetten om dergelijke exploits te voorkomen en de veiligheid en eerlijkheid van het netwerk te waarborgen.


The post Solana Foundation verwijdert validators wegens sandwich-attacks appeared first on Bitcoinmagazine.nl.