Solana Doorbreekt $150: Dit Zijn de Redenen Achter de Explosieve Groei!

Solana is onlangs de grens van $150 gepasseerd, een prijs die sinds januari 2022 niet meer is gezien. Deze stijging viel samen met bitcoin die een nieuwe all-time high bereikte door de $70.000 te passeren. Ook ethereum wist voor het eerst sinds 2021 weer boven de $4.000 uit te komen. Hoewel solana kort daalde na het bereiken van deze mijlpaal, is de prijs grotendeels hersteld en schommelt rond de $150 op het moment van schrijven.

Factoren achter solana’s recente stijging

De recente opleving van solana volgt op een algemene marktheropleving, waarbij de waarde van de cryptocurrency herstelde samen met andere grote cryptocurrencies. In december ging de prijs van solana over de $120 heen, waarna een periode van stagnatie volgde. Echter, de afgelopen weken is de prijs van solana verder omhoog gedreven.

Hoewel de huidige prijs van solana aanzienlijk lager ligt dan de piek van bijna $260 in november 2021, wordt de recente stijging aangedreven door verschillende factoren. Met name de groeiende populariteit van gedecentraliseerde financiering (DeFi) handel heeft bijgedragen aan de opkomst van solana. Daarnaast heeft de opkomst van op solana gebaseerde meme coins de aantrekkelijkheid van solana zelf vergroot. Mensen kopen bijvoorbeeld SOL om vervolgens meme coins te kopen op de solana blockchain.

Handelsvolume op solana’s gedecentraliseerde beurzen schiet omhoog

Het handelsvolume op gedecentraliseerde beurzen (DEX’s) van solana is omhooggeschoten en heeft dat van ethereum in de afgelopen 24 uur overtroffen. Bovendien hebben de DeFi-protocollen van solana nu meer dan $3,1 miljard aan totale waarde vastgezet (TVL), meer dan het dubbele van het bedrag van slechts een maand geleden.

Hoewel solana’s TVL nog steeds onder de piekniveaus ligt die in november 2021 werden gezien, wijst deze recente toename op een hernieuwde interesse in de mogelijkheden van het platform. Met de toenemende handel in meme coins en de stijgende activiteit in DeFi, lijkt de opwaartse trend van solana op korte termijn door te zetten.


The post Solana Doorbreekt $150: Dit Zijn de Redenen Achter de Explosieve Groei! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.