SOL koers stagneert en vormt “death cross”, ADTV daalt 60% – waarom stijgt Solana niet?

De Solana koers beweegt op maandagochtend rond $ 160 na een daling van ruim 6% sinds de crypto crash van afgelopen vrijdag. De Solana koers lijkt vandaag te stagneren, terwijl het trading-volume onder $ 1,5 miljard is gedaald.

SOL vormde aan het begin van dit weekend een ‘Death Cross’ nadat de 50-moving average onder de 200-moving average zakte. Betekent dit bearish signaal dat de koers verder zal dalen of kan Solana nog stijgen?

Waarom stijgt Solana vandaag niet?

Op maandagochtend ligt de Solana koers vlak onder $ 160, na een zeer lichte daling van 0,06% in de afgelopen 24 uur. De koers licht nog ruim 4% lager dan een week geleden, maar is nog met 10% gestegen in de afgelopen 30 dagen.

SOL leidt momenteel onder het bearish sentiment van de crypto markt, nadat afgelopen vrijdag nieuwe cijfers van de arbeidsmarkt zijn gedeeld in de VS. Hieruit blijkt dat er in mei veel meer banen zijn bijgekomen dan verwacht, wat zorgde voor een stijging van de dollar en een daling van de crypto markt.

Op de Solana koers grafiek met een tijdframe van 30 minuten is er afgelopen vrijdag een ‘Death Cross’ ontstaan nadat de 50MA onder de 200MA is gedaald. Dit signaal wijst erop dat de koers op korte termijn bearish is en dat we vandaag mogelijk verdere dalingen gaan zien.

Solana koers grafiek met ‘Death Cross’ – TradingView

De Relative Strength index (RSI) van 64 geeft een ander beeld en indiceert dat er nog veel koopdruk is. Zolang de RSI onder het ‘overbought’ niveau van 70 blijft, zou deze koopdruk in stand kunnen blijven.

Solana ondergaat momenteel een nieuwe meme coin fase, met beroemdheden en influencers die hun eigen meme coins krijgen. Zo is onder andere de influencer, Andrew Tate, erg actief in het promoten van meme coins.

Nadat Tate aankondigde om Solana meme coins te burnen (uit circulatie te halen), zijn er meerdere coins met de naam “TOPG” geëxplodeerd in volume en waarde.

Of deze Solana hype in stand kan worden gehouden, blijft nog de vraag, maar de huidige aandacht die Solana meme coins krijgen, kan zorgen dat de blockchain op lange termijn verder groeit in populariteit. Hierdoor is het nog mogelijk dat Solana de komende weken weer naar $ 200 stijgt.

Meme coins lijken tevens steeds meer aandacht te krijgen, waardoor deze subsector in crypto de komende tijd veel kan doorgroeien.

Welke meme crypto’s gaat exploderen in nieuwe crypto trend?

Meme coins kunnen in een korte tijd erg hard stijgen, maar ten eerste is het lastig om er op tijd bij te zijn en ten tweede gaan de meeste meme coins weer net zo hard naar beneden. Daarom kan het gunstiger zijn om te kijken naar meme coins met een sterkere basis, zoals een vorm van utility of een grote community.

In dit deel van het artikel kijken we naar twee meme coins die tijdelijk in een crypto presale te koop zijn. Hierdoor kun je deze tokens voor een lage prijs aanschaffen, terwijl de projecten hun community en vormen van utility aan het bouwen zijn. Dit verhoogt de kans dat de meme coins stijgen in waarde na hun eerste exchange listing.

PlayDoge (PLAY)

PlayDoge is een opkomende Play-to-Earn game, met zijn native token, PLAY, als in-game valuta. Deze token is sinds 2 weken terug te koop in de presale en heeft een verbazingwekkende $ 3,56 miljoen opgehaald voor het project.

Met PlayDoge is het mogelijk om je eigen virtuele Shiba Inu hond te verzorgen en deze mee te nemen in 8-Bit arcade games. Door goed voor je huisdier te zorgen, games te spelen en topscores te behalen, word je rijkelijk beloond in de vorm van PLAY-tokens, die je kunt uitgeven in het spel, verkopen voor geld of staken voor passief inkomen.

Als je er vandaag op tijd bij bent, kun je PLAY nog kopen voor $ 0,00505 per stuk, voordat de prijs vandaag stijgt naar $ 0,00506. Je kunt tijdens de presale je tokens staken met een huidige APY van zo hoog als 399%. Na lancering zou PLAY nog veel meer waard kunnen worden en kun je deze met potentiële winst verkopen.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge – play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Base Dawgz is een nieuw project dat vorige week is begonnen met zijn presale. In deze periode is er al meer dan $ 730.000 verkocht aan DAWGZ, de native token van het project. Deze meme coin heeft de unieke vaardigheid om verhandeld te worden op meerdere blockchains, waaronder Base, Ethereum, BNB, Avalanche, Solana en Polygon.

Het voordeel is dat wanneer een van deze blockchains explodeert in volume en populariteit, meme coins op die blockchain ook kunnen exploderen. En wanneer een van de eerder-genoemde blockchains zo’n explosieve groei meemaakt, zal DAWGZ erbij zijn.

Zoals de naam zegt, zal Base Dawgz als eerst gelanceerd worden op de Base blockchain, maar voor die tijd kun je de token kopen voor $ 0,00479 tijdens de presale. In de loop van de tijd zal de presale prijs stijgen, voordat DAWGZ wordt gelist voor een nog hogere prijs, waardoor je de token mogelijk met winst kunt verkopen.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz – base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post SOL koers stagneert en vormt “death cross”, ADTV daalt 60% – waarom stijgt Solana niet? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.