SOL koers corrigeert 7% na ETH ETF-goedkeuring – waarom zakt Solana?

De Solana koers is vandaag met ruim 7% gedaald en ligt aan het eind van de ochtend vlak onder $ 165. De daling van Solana heeft te maken met Ethereum die in de spotlight staat na de goedkeuring van de ETH ETF.

Hierdoor is Ethereum momenteel net iets populairder dan Solana en trekt de blockchain, ondanks zijn hogere transactiekosten, meer aandacht. Zal Solana de komende tijd nog verder zakken of kan SOL de $ 200 opnieuw claimen?

Waarom zakt Solana? SOL koers daalt 7% na goedkeuring ETH ETF

De Solana koers ligt momenteel op $ 165 na een daling van 7% in de afgelopen 24 uur. Hierdoor ligt SOL ook bijna 2% lager dan een week geleden, maar nog 5% hoger dan een maand geleden.

SOL bereikte deze week op maandag een piek rond $ 190 voordat het langzaam onderuitging. Maar na de goedkeuring van de spot Ethereum ETF, dook de koers verder omlaag. 

Solana koers grafiek – TradingView

De Relative Strength index (RSI) van Solana ligt nu op het neutrale niveau van 53, wat in combinatie met de huidige trend indiceert dat de koers mogelijk verder kan dalen de komende dagen.

Aanstaande week zou Ethereum in de schijnwerpers kunnen blijven staan, doordat de Ethereum ETF binnenkort zal lanceren op exchanges. Dit kan veel Fear of Missing Out (FOMO) creëren, waardoor de Ethereum koers hard kan stijgen.

De invloed hiervan op de Solana koers zou echter negatief kunnen zijn, gezien de Ethereum blockchain hierdoor een populairder alternatief voor Solana kan worden. Het is wel belangrijk om te onthouden dat transacties op Ethereum nog velen malen duurder zijn dan op Solana, wat minder aantrekkelijk is voor traders.

 

De verwachting is hoog dat ETH de komende tijd nog verder kan stijgen, dit is echter geen garantie dat het dure netwerk van Ethereum de aandacht zal blijven stelen van Solana. Om die reden is er geen reden voor paniek, gezien de kans groot is dat Solana een van de populairdere blockchains zal blijven.

Na een retracement, die in het weekend door zou kunnen gaan, kan Solana weer boven $ 170 stijgen en koers zetten naar de $ 200. Daarnaast verwachten crypto analisten dat Solana de volgende altcoin zal worden die een crypto ETF krijgt.

Sealana (SEAL) – de volgende Solana meme coin met 10x potentie?

Sealana (SEAL) is een nieuwe meme coin op Solana die binnenkort zal lanceren en mogelijk veel aandacht kan trekken. Hierdoor kunnen vroege investeerders grote potentiële winsten verwachten.

Sealana heeft als mascotte een enorme zeehond met een echt Amerikaans karakter, waardoor het meer aandacht kan trekken dan al de honden en katten met hun hoeden. De meme coin heeft al veel aandacht gekregen en heeft zo al meer dan 5700 volgers op X (Twitter).

Daarnaast heeft SEAL een multi-chain functionaliteit en zal de Solana meme coin ook gelanceerd worden op Ethereum. Dit maakt het een minder riskante investering in het geval dat Ethereum alle populariteit opeist van Solana.

Je kunt SEAL tijdelijk voor een extra lage prijs van $ 0,022 kopen in de presale, voordat deze gelanceerd wordt op exchanges. Tokens die je in de presale zullen vóór lancering als airdrop naar je wallet verstuurd worden, zodat je zelf geen tokens hoeft te claimen, waarmee je scams kunt omzeilen.

Sealana is tevens de opvolger van Slothana (SLOTH), deze token is na lancering met meer dan 300% gestegen en geeft een indicatie van waar SEAL naartoe kan gaan. Maar met een duidelijke doelgroep van Amerikaanse investeerders, kan SEAL mogelijk nog veel harder stijgen dan SLOTH.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post SOL koers corrigeert 7% na ETH ETF-goedkeuring – waarom zakt Solana? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.