“Slechts twee bitcoin miners na halving nog winstgevend”

Elf van de grootste beursgenoteerde bitcoin miners zouden na de komende halving een zware tijd tegemoet gaan. Dat schrijft Cantor Fitzgerald in een nieuw rapport.

De halving van de block subsidie staat gepland voor april 2024. De beloning die miners in bitcointermen zullen krijgen, zal doormidden gaan. Bitcoin wordt schaarser en miners verdienen initieel minder.

Hoewel deze gebeurtenis vaak als bullish wordt gezien voor de prijs van bitcoin op de lange termijn, brengt het op korte termijn ook directe uitdagingen voor miners. Ze doen precies hetzelfde werk, maar verdienen minder geld.

Volgens een analyse van Cantor komen 11 beursgenoteerde bedrijven in de problemen. Ze kijken naar de geschatte ‘all-in’ kosten per coin. Of anders gezegd: de kosten voor het minen van één bitcoin, waarin elektriciteit, apparatuur, onderhoud en personeel worden meegenomen.

Slechts twee van de dertien grootste beursgenoteerde miners zullen na de halving winstgevend blijven. Met name Argo Blockchain en Hut 8 Mining zijn bijzonder kwetsbaar. Na de halving kost het ze $60.000 per coin. Dus zolang de koers onder deze grens staat, draaien ze verlies.

Marathon Digital en Riot Blockchain, bedrijven ter waarde van respectievelijk $3,62 miljard en $2,19 miljard, zullen naar verwachting in de problemen komen als de koers onder de $50.559 en $43.913 staat.

Bitdeer en CleanSpark zijn de enige twee mining bedrijven die naar verwachting winstgevend zullen blijven. Zij betalen respectievelijk $17.774 en $36.896 per bitcoin.


The post “Slechts twee bitcoin miners na halving nog winstgevend” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.