Slechte kerst voor Rug Radio: hosts zijn slachtoffer van SIM-swapping

Net voor de kerstperiode hebben SIM-swap aanvallen enkele  bekende figuren in de cryptowereld getroffen, waaronder de oprichters van Manifold Trading en Rug Radio.

Vandaag (22 december) werd het X-account van Manifold Trading en zijn oprichter Jae Chung overgenomen door een hacker door middel van een SIM-swap aanval. De hacker plaatste schadelijke links, maar Chung verzekerde dat er geen belangrijke financiële informatie is gelekt. Ook Farokh van Rug Radio werd het slachtoffer van een soortgelijke aanval op 21 december, maar zijn telefoonnummer was niet gekoppeld aan zijn X-account. Deze aanvallen tonen de toenemende dreiging van SIM-swaps in de cryptowereld.

Een SIM-swap aanval is een vorm van fraude waarbij aanvallers de controle overnemen van het telefoonnummer van het slachtoffer. Dit geeft hen toegang tot bankrekeningen, creditcards en crypto-accounts die afhankelijk zijn van SMS-verificatie. Experts adviseren om tweefactorauthenticatie niet te koppelen aan een mobiel nummer om dergelijke aanvallen te voorkomen.

De aanvallers gebruiken de accounts om links te plaatsen die leidden naar malafide crypto-drainers. Chung, die de aanval bevestigde, verzekerde dat ondanks het succes van de SIM-swap, er weinig andere data gelekt is. De focus ligt nu op het herstel van de accounts. Een dag eerder viel Farokh, de pseudonieme stichter van Rug Radio, ten prooi aan een vergelijkbare aanval. Hij stelde zijn volgers gerust dat zijn telefoonnummer niet gekoppeld was aan zijn X-account.

Blockchain detective ZachXBT onderstreepte eerder dit jaar al de gevaren met een korte analyse. Hij adviseerde gebruikers van crypto-apps om authenticator apps zoals Google Authenticator te gebruiken, wat de kwetsbaarheid voor telecommunicatie-data diefstal vermindert. Hij onthulde dat hackers in slechts vier maanden meer dan $13,3 miljoen hadden ontvreemd van 54 prominente individuen.

 

 


The post Slechte kerst voor Rug Radio: hosts zijn slachtoffer van SIM-swapping appeared first on Bitcoinmagazine.nl.