Slachtoffers van FTX beschrijven ‘onherstelbare schade’ voor veroordeling van Sam Bankman-Fried

Voorafgaand aan de veroordeling van Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van de failliete cryptobeurs FTX, beschrijven slachtoffers de diepgaande emotionele en financiële impact van de instorting van het platform.

De slachtoffers, grotendeels anoniem om hun privacy te beschermen, vertellen over het verlies van hun zuurverdiende spaargeld en het vertrouwen in de digitale activa-sector dat ernstig is geschaad. Een onbekend slachtoffer benadrukte hoe de abrupte ondergang van FTX leidde tot aanzienlijke financiële verliezen en een diepgaande emotionele en psychologische tol eiste, wat hun relaties en toekomstplanning beïnvloedde.

Dat is een terugkerend thema: de ‘emotionele tol’ die het faillissement van FTX op hen heeft gehad, met name de onzekerheid over hun toekomst en de invloed op persoonlijke relaties. Er wordt opgeroepen tot gerechtigheid. Zij willen een grote straf voor Sam Bankman-Fried vanwege zijn rol in de gebeurtenissen die tot de ondergang van de cryptobeurs hebben geleid. Als CEO, oprichter en hoofdverantwoordelijke is hij dan ook de belangrijkste persoon in de zaak.

De veroordeling van Sam Bankman-Fried en juridische ontwikkelingen

Sam Bankman-Fried is veroordeeld op zeven aanklachten van fraude in november 2023 en getuigde zelf tijdens zijn proces. Hij gaf toe fouten te hebben gemaakt in het beheer van FTX, zoals het niet oprichten van een risicobeheerteam, maar ontkende dat hij klantengelden had gestolen. Desondanks beschuldigden aanklagers hem ervan miljarden dollars van FTX-klantendeposito’s te hebben ontvreemd om zichzelf macht en invloed te geven.

Zijn proces duurde 15 dagen, waarbij voormalige Alameda CEO Caroline Ellison en voormalige FTX-executives Gary Wang en Nishad Singh tegen hem getuigden na schuldbekentenissen​​​​​​.

Bankman-Fried zal op 28 maart 2024 worden veroordeeld. Hoewel zijn advocaten slechts 6,5 jaar gevangenisstraf voorstellen, raden de aanklagers 40 tot 50 jaar aan. De uiteindelijke beslissing ligt bij rechter Lewis Kaplan, die de slachtofferverklaringen bij de veroordeling zal meewegen. Het is onwaarschijnlijk dat Bankman-Fried de maximale straf zal krijgen, maar de veroordeling zal waarschijnlijk significant zijn​​​​​​.

Recente updates en bijkomende beschuldigingen

Het blijkt dat de Amerikaanse aanklagers geen tweede proces tegen Bankman-Fried zullen voeren ondanks extra aanklachten, waaronder schendingen van de campagnefinanciering en samenzweringen om smeergeld te betalen. Dit besluit werd genomen om de zaak snel af te handelen en om ervoor te zorgen dat de slachtoffers vergoed worden. Bankman-Fried is al uitgeleverd uit de Bahama’s, waar FTX gevestigd was, om de eerdere aanklachten onder ogen te zien. Zijn veroordeling op 28 maart zal waarschijnlijk orders omvatten voor de inbeslagname van activa en restitutie aan de slachtoffers​​.


The post Slachtoffers van FTX beschrijven ‘onherstelbare schade’ voor veroordeling van Sam Bankman-Fried appeared first on Bitcoinmagazine.nl.