Sky Mavis herstelt $5,7 miljoen van Ronin Bridge hack

Sky Mavis, het bedrijf achter het populaire play-to-earn (P2E) spel Axie Infinity, heeft bekendgemaakt dat het, met de hulp van de Noorse autoriteiten, $5,7 miljoen heeft teruggekregen van het beruchte Ronin Bridge-incident van 2022.

Ronin Bridge hack opgelost?

Sky Mavis meldt dat een speciale cybercrime eenheid van Noorwegen, genaamd “Økokrim”, $5,7 miljoen aan fondsen van de Ronin Bridge hack heeft bevroren en teruggestuurd. Volgens Mavis vereiste het nogal wat inspanningen en coördinatie tussen wetshandhavers, advocaten, accountants en blockchain-forensische teams zoals Chainalysis.

Het blockchain-gamingbedrijf bedankte publiekelijk de Noorse overheid en het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) voor het traceren van de fondsen en het terughalen van de activa.

Het gamingbedrijf zegt dat de nieuw teruggewonnen fondsen terug zullen keren naar de Axie Infinity-schatkist. Echter, een deel van de fondsen wordt toegewezen om de kosten te dekken van degenen die hebben bijgedragen aan de herstelinspanningen. Ze schreven:

“15% van de teruggewonnen activa zal worden gebruikt om de kosten en uitgaven te dekken die zijn gemaakt door degenen die betrokken waren bij de herstelinspanningen. De resterende 85% van de teruggewonnen fondsen gaat terug naar de Axie Infinity-geldkas.”

Ondertussen kondigde het bedrijf aan dat, naast de $5,7 miljoen aan teruggewonnen fondsen, de wetshandhavers nog eens $40 miljoen aan digitale activa hebben bevroren. Het zal nog tijd vergen voordat dit geld weer terugkomt.

Het Ronin bridge-incident

De Ronin Bridge-hack blijft één van de meest opzienbarende hacks uit de cryptowereld. Op 29 maart 2022 meldt het Ronin-netwerk een beveiligingsinbreuk die de Ronin Bridge trof, een protocol dat activatransfers van Ethereum naar Ronin faciliteert.

Bij de hack zijn 173.600 Ether (ETH) en 25,5 miljoen USD Coin (USDC) in twee transacties gestolen toen de aanvaller gehackte private keys gebruikte om opnames te vervalsen. Destijds waren de activa $612 miljoen waard.

Sky Mavis haalde in april 2022 $150 miljoen op om getroffen gebruikers te vergoeden via een financieringsronde geleid door cryptobeurs Binance. Sindsdien hebben de makers van Axie Infinity de beveiliging van de Ronin-blockchain versterkt door samen te werken met meer validators zoals Google Cloud.

Ronin is volgens sommige experts een pionierende blockchain voor non-fungible tokens (NFT’s). Momenteel staat het op de derde plaats van de beste blockchains op basis van de totale NFT-verkopen aller tijden, na Solana en Ethereum.


The post Sky Mavis herstelt $5,7 miljoen van Ronin Bridge hack appeared first on Bitcoinmagazine.nl.