Silk Road-oprichter Ross Ulbricht hoopt op ‘tweede kans’ via gratie Trump

De gevangen Silk Road-oprichter Ross Ulbricht bedankte de voormalig Amerikaans president Donald Trump. Trump deed namelijk de belofte om zijn straf “op dag één” van een nieuwe Trump-regering kwijt te schelden. Dan moet hij wel eerst herkozen zijn.

Silk Road-oprichter Ross Ulbricht

“Vorige nacht beloofde Donald Trump mijn straf op dag 1 kwijt te schelden, als hij herkozen wordt. Dank u. Dank u. Dank u,” zegt Ulbricht op het sociale medium X. “Na 11 jaar in de gevangenis is het moeilijk om uit te drukken hoe ik me op dit moment voel. Het is dankzij uw onophoudelijke steun dat ik misschien een tweede kans krijg.”

Trump maakte de opmerkingen tijdens een toespraak op de nationale conventie van de Libertarische Partij. Ondanks het boegeroep en gejoel van het publiek tijdens zijn toespraak op de conventie, is Trumps verklaring over Ulbrichts mogelijke vrijlating met brede goedkeuring en gejuich ontvangen van het publiek. Waarbij velen “Free Ross” borden in de lucht hielden en begonnen te scanderen “Free Ross!”, zo is op X te zien.

Trump deed nog meer beloftes. Hij wil ervoor zorgen dat Amerika het thuisland is van cryptocurrency’s. Hij zegt ook het zelf bewaren van bitcoin en andere munten te ondersteunen en wil “Elizabeth Warren en haar bende weghouden van uw bitcoin”.

Gratie

Trump had naar verluidt ook overwogen om Ulbricht gratie te verlenen tijdens zijn ambtsperiode, maar eindigde zijn termijn zonder Ulbricht clementie te verlenen.

Ulbricht zit momenteel een levenslange gevangenisstraf uit zonder mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating voor zijn rol in het creëren en opereren van de dark web-marktplaats Silk Road. Dat is een site die de verkoop van drugs en andere illegale producten en diensten faciliteerde en bitcoin gebruikte voor betalingen.


The post Silk Road-oprichter Ross Ulbricht hoopt op ‘tweede kans’ via gratie Trump appeared first on Bitcoinmagazine.nl.