Shiba Inu koers pumpt 16% en bestormt crypto top 10 – waarom stijgt Shiba Inu vandaag?

Shiba Inu (SHIB), een van de populairste meme coins, heeft vandaag de cryptowereld opgeschud door Cardano (ADA) te passeren en de top 10 grootste cryptocurrencies te betreden.

Met een indrukwekkende stijging van 16% en een marktkapitalisatie van $ 16,9 miljard, hernieuwt deze ontwikkeling de optimistische vooruitzichten voor SHIB.

Deze stijging komt te midden van een bredere revival van meme coins, wat de positieve sentimenten in de SHIB-gemeenschap verder aanwakkert.

In dit artikel onderzoeken we de redenen achter deze stijging en de reactie van het team op het behalen van deze mijlpaal.

Shiba Inu Stijgt 16% en Flipt Cardano

De meme coin-sector heeft de afgelopen uren veel aandacht gekregen, met een marktwaarde die de grens van $ 70 miljard heeft overschreden. Verschillende meme coins behoren tot de best presterende activa op de markt vandaag, met prijsstijgingen in dubbele cijfers.

Shiba Inu (SHIB) is een opvallend voorbeeld, met een stijging van meer dan 16% in de afgelopen 24 uur. De marktwaarde van deze zelfverklaarde Dogecoin-killer bereikte kort de $ 17 miljard voordat het zich stabiliseerde op ongeveer $ 16,9 miljard volgens gegevens van CoinGecko. Hierdoor heeft SHIB Cardano (ADA) ingehaald en is het nu de 10e grootste cryptocurrency.

Ondanks deze stijging blijft SHIB de op één na grootste meme coin, achter Dogecoin (DOGE), met een marktwaarde van meer dan $ 24 miljard. De recente stijging van Shiba Inu valt samen met een toename van belangrijke metrics in het ecosysteem. Het handelsvolume in de afgelopen 24 uur steeg naar bijna $ 1,9 miljard, wat meer is dan DOGE ($ 1,2 miljard), PEPE ($ 1,3 miljard), en alle andere meme coins in dit opzicht.

Verder bereikte het dagelijkse geaggregeerde volume van SHIB (waarbij elke transactie meer dan $ 100.000 bedraagt) $ 214 miljoen, een toename van 135% vergeleken met de cijfers van 28 mei. Volgens IntoTheBlock hebben momenteel 65% van alle Shiba Inu-houders winst op papier, een groot verschil met september vorig jaar toen bijna 90% van de houders verlies leed.

Redenen achter deze stijging

Twee essentiële elementen die de recente opleving van Shiba Inu mogelijk hebben beïnvloed, zijn het burningsmechanisme van het project en de vooruitgang van de layer-2 scaling oplossing, Shibarium.

Het burningsmechanisme heeft recent een aanzienlijke toename gezien, met een stijging van bijna 600% in de afgelopen week, wat resulteerde in de vernietiging van bijna 10 miljoen tokens. Het uiteindelijke doel van dit programma is om de enorme circulerende voorraad van de meme coin te verminderen, waardoor deze schaarser en potentieel waardevoller wordt na verloop van tijd. Tot nu toe heeft het SHIB-team ongeveer 41% van de totale voorraad naar een nuladres gestuurd.

Shibarium streeft ernaar Shiba Inu boven zijn concurrenten te verheffen door de transactiekosten te verlagen en de snelheid te verbeteren. Sinds de lancering vorige zomer heeft Shibarium verschillende mijlpalen bereikt, zoals het overschrijden van de 400 miljoen transacties.

Shiba Inu team reageert

Na deze gebeurtenissen heeft het team achter het Shiba Inu-project gereageerd op sociale media en de grote overwinning voor het project gevierd. Lucie, de marketingleider bij Shiba Inu, plaatste een bericht op X waarin ze benadrukte hoe SHIB ADA heeft overtroffen. In haar tweet schreef ze “SHIB flipped ADA (again today)”, wat aangeeft dat dit niet de eerste keer is dat dit gebeurt. Herinner dat SHIB eerder in de lijst van de top tien grootste cryptocurrencies stond in maart 2024.

In een aparte tweet plaatste ze een korte clip die het optimistische sentiment rondom Shiba Inu voor 100% laat zien. Ze schreef “This is personal to all fudders 2022/2023″…” Fudge your negativity!” terwijl ze benadrukte dat de nieuwe rally wordt aangedreven door “ontwikkeling, echte houders en visie.”

Een ander teamlid, Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, reageerde ook op deze update door “WOOF” te posten op zijn X-account, wat de aandacht benadrukt rondom meme coins met een hondenthema, vooral SHIB op dit moment.

Het is echter ook belangrijk om je horizon te verbreden naar andere meme coins die aanzienlijke winsten kunnen opleveren. Deze meme coins, PlayDoge en Sealana, die zich nog in de presale-fase bevinden, bieden investeerders de kans om vroeg in te stappen en zo potentieel grotere rendementen te behalen.

PlayDoge (PLAY)

PlayDoge, een play-to-earn (P2E) spel op de Binance Smart Chain, combineert de iconische Doge meme met het nostalgische Tamagotchi-concept, en biedt een leuke en boeiende ervaring voor gebruikers om voor hun virtuele huisdier te zorgen.

Gebaseerd op de geliefde Doge meme, zorgt PlayDoge voor een directe connectie met een wereldwijd erkend icoon. Spelers kunnen PLAY-tokens verdienen door interactie met hun digitale Doge, wat entertainment combineert met financiële prikkels. Met high-definition, pixelachtige graphics, roept het spel de nostalgie van de jaren 90 op, terwijl het moderne gamingtechnologie en blockchain-functionaliteiten biedt.

Je kunt PLAY-tokens kopen tijdens de presale, wat binnen een dag al meer dan $ 250.000 heeft opgehaald, met betaling in BNB. Het totale aanbod is 9,4 miljard PLAY-tokens; de gekochte tokens zullen na de presale automatisch in je wallet verschijnen.

PlayDoge is toegankelijk via zowel de Google als Apple app stores, en biedt een breed scala aan mini-games binnen de app. Door het welzijn van je Doge te waarborgen door tijdige voeding, entertainment, medische zorg en slaap, kunnen spelers XP verdienen en opklimmen op de ranglijst, met kansen op bonus PLAY-tokens en speciale beloningen.

Sealana (SEAL)

Het is belangrijk voor een crypto project om zich aan te passen aan de huidige marktsituatie, en Sealana (SEAL) doet dit op een slimme manier. Sealana, die binnenkort op Solana zal lanceren met een bridge naar Ethereum, volgt op het succes van Slothana (SLOTH), die na lancering met 300% steeg.

Deze meme-token, afgebeeld als een zeehond, richt zich op het leren van de Amerikaanse cultuur, met een knipoog naar junkfood, Walmart, sigaretten en 24/7 crypto trading op de zolderkamer van je ouders. De cartoonstijl van Sealana, geïnspireerd door South Park, geeft het project een grote kans om viraal te gaan.

Je kunt SEAL-tokens kopen voor $ 0,022 per stuk in de presale, met betaling in SOL, ETH en USDT. De presale heeft al meer dan $ 3 miljoen opgehaald, wat betekent dat de lancering snel zal volgen. Gekochte tokens worden na de presale automatisch als airdrop in je wallet geplaatst.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post Shiba Inu koers pumpt 16% en bestormt crypto top 10 – waarom stijgt Shiba Inu vandaag? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.