SHIB maakt bullish comeback na stormachtige week, hoeveel kan Shiba Inu waard worden?

De crypto markt lijkt eindelijk uit zijn neerwaartse trend gestapt te zijn en Bitcoin neemt hierin het voortouw. Bitcoin steeg vandaag al met meer dan 2,37% en staat hierdoor 4,88% in de plus sinds een week geleden. De rest van de crypto markt lijkt deze trend te volgen en zelfs de grote meme coins lijken hun recente moeilijkheden vergeten te zijn.

De grote meme coins Dogecoin en Shiba Inu hebben het in de afgelopen weken erg moeilijk gehad, maar lijken nu plotseling al hun zorgen achter zich gelaten te hebben. Dogecoin steeg vandaag al met meer dan 4% terwijl ook Shiba Inu nu al meer dan 2% gestegen is.

Het optimisme binnen de Shiba Inu community lijkt duidelijk terug. Maar wat zijn de factoren die ervoor gezorgd hebben dat Shiba Inu koers weer kon stijgen en hoeveel kan Shiba Inu waard worden?

Factoren achter recente stijging Shiba Inu koers

Er zijn drie belangrijke factoren die voor de recente ommekeer van de Shiba Inu koers gezorgd hebben. Allereerst heeft Bitcoin nog altijd een grote invloed op de rest van de markt, dus ook op Shiba Inu. Na de dip van de Bitcoin markt op 1 mei kozen veel whales ervoor om BTC in te kopen tegen een lage prijs. Dit zorgde ervoor dat er meer dan $ 2,8 miljard de BTC markt instroomde. Hiermee werd de BTC koers in korte tijd voorbij de $ 65.000 geholpen.

Ten tweede is het Shiba Inu team nog altijd hard bezig met de ontwikkeling van het Shibarium netwerk. Een nieuwe update zorgde voor ‘ultra-snelle’ transacties en voorspelbare transactiekosten. Dit zorgde voor het nodige optimisme binnen de community.

Als laatste zorgde de listing van het SHIB/JPY paar op Binance Japan ook voor het nodige optimisme binnen de SHIB-community. Deze listing speelde een cruciale rol in de recente stijging van de Shiba Inu koers. Deze listing heeft er namelijk voor gezorgd dat Japanners Shiba Inu kunnen kopen in hun lokale valuta.

Shiba Inu koers verwachting – hoeveel kan Shiba Inu waard worden?

Shiba Inu Koers Grafiek – Bron: CoinMarketCap

De Shiba Inu koers is op het moment van schrijven $ 0,00002558 waard, 9,56% meer dan een week geleden. Ondanks dat de SHIB koers nog altijd in het rood staat als er gekeken wordt naar de prestaties over de afgelopen maand heeft de recente stijging ervoor gezorgd dat de technische fundamenten van SHIB er goed voor staan.

Ondanks de recente stijgingen bevindt de RSI zich nog altijd pas rond de 53, wat aangeeft dat er nog meer dan genoeg ruimte is voor verdere stijgingen. Dit betekent dat SHIB gemakkelijk richting zijn eerste weerstand bij de $ 0,0000259 kan stijgen. Op het moment dat de koers in staat is om hier voorbij te tijgen kan er gekeken worden naar de $ 0,0000281. Een stijging tot voorbij dit niveau zet de deuren open voor een stijging richting de $ 0,0000455, de hoogste waarde van SHIB in de afgelopen 12 maanden.

Het recente succes van SHIB heeft er echter voor gezorgd dat er ook nieuwe meme coins zijn die aanzienlijke succes hebben weten te realiseren. Deze meme coins kunnen vaak optimaal profiteren van het succes van de bredere markt en hebben het potentieel om duizenden procenten te stijgen. Hieronder bespreken we de drie van de beste opkomende altcoins van dit moment.

Dogeverse (DOGE) – alternatief voor Dogecoin dat optimaal kan profiteren van huidige momentum

Dogeverse is een nieuw en uniek alternatief voor de grootste meme coin van de wereld, Dogecoin. Dit project gaat zijn native DOGEVERSE token ontwikkelen op meerdere blockchains zodat het een multi-chain alternatief voor Dogecoin kan creëren. De DOGEVERSE token gaat onder andere ontwikkeld worden op de Ethereum, Solana, Base, BNB, Polygon en Avalanche blockchains.

De gebruikers van de Dogeverse token kunnen hierdoor profiteren van de beste functies van deze bekende blockchains. Daarnaast kunnen gebruikers ook rekenen op snellere en goedkopere transacties door de verbeterde liquiditeit van Dogeverse.

Dogeverse 100x crypto - de multiverse dog meme coin

De native DOGEVERSE token kan gestaked worden om een passief inkomen te realiseren. In totaal zijn er 30 miljard tokens gereserveerd voor staking beloningen. Op dit moment is er sprake van een APY van 77%.

De presale van Dogeverse is inmiddels al een groot succes gebleken en wist dan onlangs ook al zijn doel van $ 13 miljoen op te halen. Dit betekent dat er nu nog enkele dagen te gaan zijn voordat de presale afgerond wordt. Tokens kosten op dit moment $ 0,00031 per stuk.

 

WienerAI (WAI) – nieuwe meme coin die werelden van AI-crypto en meme coins samenbrengt

WienerAI is een onlangs gelanceerde meme coin die de werelden van AI-crypto en meme coins samenbrengt door de introductie van zijn WAI-token. WienerAI maakt namelijk net als veel meme coins gebruik van een hond als mascotte, maar in het geval van WienerAI is dit een ‘wiener’ hond die beïnvloed is door AI.

Het achtergrondverhaal van WienerAI beschrijft een wetenschapper in het jaar 2132 die bezig is met de creatie van de ultieme AI-compagnon. Door een ongeluk mixt hij het DNA van een hotdog in zijn creatie met als gevolg het ontstaan van de hilarische WienerAI.

Ondanks dat WienerAI een meme coin is, heeft het wel utility door zijn staking systeem. De WAI-token kan namelijk gestaked worden in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Op dit moment is er zelfs sprake van een APY van 858%. Ondanks dat dit percentage nog zal dalen op het moment dat er meer tokens worden vastgezet zullen vroege investeerders al aanzienlijke winsten kunnen realiseren.

De presale van WienerAI heeft inmiddels al meer dan $ 1,1 miljoen weten op te halen en bevestigt daar nog eens mee hoe populair deze token is binnen de crypto community. Tokens kosten op dit moment $ 0,000704, maar deze prijs zal binnen 2 dagen verder gaan stijgen.

 

5thScape (5SCAPE) – eerste VR-platform in de crypto markt

5thScape is een nieuwe crypto presale die de werelden van VR en AR naar de crypto markt brengt. 5thScape is namelijk het eerste VR-ecosysteem op de blockchain. De ontwikkelaars zullen VR-games ontwikkelen maar ook VR-headsets en goede ergonomische bureaustoelen.

Binnen het 5thScape ecosysteem zijn de gebruikers zelf ook in staat om mee te helpen aan de ontwikkeling. Zo kunnen ze bijvoorbeeld eigen VR-games ontwikkelen in ruil voor 5SCAPE tokens. Andere gebruikers kunnen zich vervolgens abonneren om deze games te spelen.

Deze abonnementen zullen de liquiditeitspool van 5thScape verruimen. Daarnaast zullen de 5SCAPE tokens ook gestaked kunnen worden wat verder meehelpt aan het vergroten van de liquiditeit van 5thScape.

5SCAPE tokens bevinden zich op dit moment in een presale die al meer dan  $ 5,7 miljoen heeft opgehaald. Tokens kosten op dit moment $ 0,00327, maar zullen $ 0,01 gaan kosten op het moment dat ze gelist worden. Dat betekent dat investeerders die vandaag nog investeren op papier al een winst kunnen realiseren van meer dan 200%.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post SHIB maakt bullish comeback na stormachtige week, hoeveel kan Shiba Inu waard worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.