SHIB koers daalt 11% na 1,69 mld tokens burned in april – wat gaat Shiba Inu doen?

De koers van Shiba Inu (SHIB) is met 11% gedaald, ondanks de burn van maar liefst 1,69 miljard tokens in april.

Deze meme coin, die recent veel besproken is binnen de cryptogemeenschap, wist grote aandacht te trekken met deze tokenburn. Echter, tegen de verwachtingen in, dat na het Bitcoin halving event de prijzen van cryptovaluta zoals Shiba Inu zouden stijgen, toont de bredere cryptomarkt juist significante dalingen.

Met deze tegenstrijdige marktdynamiek rijst de vraag: Wat gaat Shiba Inu nu doen?

Shiba Inu ervaart scherpe daling

De koers van Shiba Inu, een populaire meme coin, is sterk gedaald, met een daling van 7,81% in de afgelopen 24 uur, en wordt momenteel verhandeld tegen $ 0,00002205. Deze neerwaartse trend is onderdeel van een bredere maandelijkse dip van 22,44% en een wekelijkse daling van 18,91%.

Ter vergelijking: de wereldwijde crypto marktkapitalisatie is in dezelfde periode met 4,8% gedaald naar $ 2,2 biljoen. Deze massale verkoopgolf, die vooral Shiba Inu trof, heeft zorgen gewekt onder investeerders die, gezien de recente hype rond de Bitcoin-halvering, op betere resultaten hadden gehoopt.

Mogelijke redenen achter de daling van SHIB

In een X-post gisteren beschreef Shiba Inu marketingstrateeg Lucie de recente prijsdaling als “hobbels op de investeringsweg.” Interessant is dat ze mogelijke redenen achter de recente daling van de SHIB-prijs benadrukte.

Bovenaan de lijst staan verkoop na halving en aanpassingen door miners. Hoewel het vierjaarlijkse Bitcoin-halvingsevenement talrijke voordelen biedt, zoals het verhogen van schaarste en potentiële prijsstijgingen voor BTC en andere crypto-activa, introduceert het ook een grote uitdaging voor miners.

Met beloningen die gehalveerd zijn (van 6,25 naar 3,125 BTC), zouden miners proberen zich aan te passen aan de realiteit door het grootste deel van hun BTC-bezit te verkopen om hun operationele kosten te dekken. Deze aanpassing, vooral de verkopen, leidt meestal tot enorme volatiliteit op de markt.

Hoewel de marktreactie op Shiba Inu overwegend negatief is, blijven er op de achtergrond fundamenten verbeteren met een aanhoudende toename van het aantal geburnde tokens.

Shiba Inu ziet miljarden tokens uit circulatie verdwijnen

Volgens gegevens van de tracker Shibburn werd in april 1,69 miljard SHIB geburned, met in totaal 204 transacties geregistreerd. Het merendeel van deze tokens werd naar contractadressen gestuurd, wat opwinding veroorzaakte binnen de Shiba crypto-gemeenschap.

De tracker verduidelijkte echter dat dit niet te wijten is aan iets groots dat eraan komt. “Het zijn gewoon mensen die fouten maken, hun tokens naar het CA sturen en als gevolg daarvan hun investeringen verliezen,” voegde de tracker toe in een bericht gedeeld op X.

Hoewel dit een tegenslag is voor de zogenaamde ‘mensen’ die verliezen leden, wordt deze kroniek als optimistisch nieuws voor Shiba Inu gezien. Met de extra klap voor de voorraad blijft het SHIB-token geleidelijk zijn overmatige aanbod in de markt verminderen, wat op zijn beurt het optimisme voedt.

Deze situatie biedt echter ook een kans om de horizon te verbreden en andere meme coins met potentieel te verkennen. Ondanks de recente tegenslagen, blijft de interesse in meme coins groot, aangedreven door de gemeenschappen die zich rond deze valuta’s vormen en de luchtige, culturele waarde die ze vertegenwoordigen.

Memecoins zoals DOGEVERSE en WienerAI trekken aandacht als potentiële kandidaten voor de volgende rally, elk met unieke kenmerken en een toegewijde aanhang die hun waarde kan stimuleren.

Dogeverse (DOGEVERSE)

DOGEVERSE, de crypto-meme Dogeverse. Een nieuwe versie van cryptocurrency met een atypische eigenschap: je kunt deze token bezitten via verschillende chains en ze vrijelijk uitwisselen via die chains. Onlangs is Dogeverse zijn presale begonnen; het heeft in korte tijd al meer dan $ 12,9 miljoen opgehaald.

Een baanbrekende ontwikkeling in de meme-muntindustrie: Dogeverse is de eerste Doge die het potentieel heeft om tussen verschillende chains te ‘reizen’, wat hem binnenkort zeer waardevol zou kunnen maken. DOGEVERSE zal beschikbaar zijn op Ethereum, Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche, Solana en Base.

Tijdens de presale kan de nieuwe crypto-meme worden gekocht voor $ 0,000305 per stuk. Als u uw investering staked, kunt u later meer tokens ontvangen als beloning. DOGEVERSE staat op het punt te lanceren en op basis van de grote vraag naar de presale zal het als een raket van de grond komen, wat waarschijnlijk binnenkort zal gebeuren.

WienerAI (WAI)

WienerAI (WAI) is een kruispunt van kunstmatige intelligentie (AI) en memes. Er bestaat nog geen daadwerkelijk nut voor het project, behalve staking. De ‘upgradebaarheid’-functie van WienerAI garandeert echter dat WAI altijd op de hoogte blijft van de nieuwste technologische ontwikkelingen, waardoor een combinatie van AI en memes opvalt als een intrigerende meme-munt en de aandacht trekt van een aanzienlijk deel binnen de cryptogemeenschap.

De volledige 69 miljard WAI-tokens zullen worden verdeeld onder presale (30%), staking (20%), gemeenschapsbeloningen (20%), DEX/CEX-liquiditeit (10%) en marketing (20%) – strategisch verdeeld om een ​​brede verdeling over verschillende sectoren, terwijl het project op gelijke wijze wordt gepromoot. Met name ligt 70% van de eigendomsrechten bij de tokenhouders, wat WienerAI in feite tot een gedecentraliseerd project maakt dat zijn focus richt op zijn eigen bijdragers aan de gemeenschap.

In korte tijd heeft WienerAI al $ 700.000 opgehaald. Momenteel kunnen gebruikers tokens kopen voor een prijs van $ 0,000702 per stuk. Houd er echter rekening mee dat deze waarde elke 48 uur stijgt. Hoe eerder je tokens koopt en vroeg begint met staken, des te meer je investering zal opleveren. Koop daarom snel WAI-tokens.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post SHIB koers daalt 11% na 1,69 mld tokens burned in april – wat gaat Shiba Inu doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.