SHIB & DOGE Domineren Crypto Markt: Beste Crypto Memes Voor Maart

De crypto markt heeft deze week nieuwe hoogtes bereikt en onverwachts zijn het meme coins die het beste presteren. Bekende cryptomunten als Dogecoin en Shiba Inu hebben indrukwekkende stijgingen gepakt en ook nieuwe meme coins tonen veel potentie. 

In dit artikel analyseren we de DOGE en SHIB koers om te zien in hoeverre er nog potentie zit in de koersen van de grote meme coins en kom je erachter welke andere crypto memes je in de gaten moet houden.

Dogecoin stijgt harder dan rest van top 10

Dogecoin is de al jaren de grootste meme coin ter wereld en ook de afgelopen week heeft DOGE een stijging van meer dan 25% genoteerd. Inmiddels staat de koers op $0,17 waarmee het nog niet in de buurt komt van de all-time-high die in 2021 gezet werd, toen was Dogecoin $0,73 waard.

Qua marktwaarde komt Dogecoin echter al wel dichterbij het record dat destijds gezet werd, dat komt mede omdat er steeds meer Dogecoins bijkomen. De huidige marktwaarde staat op $25 miljard, waar het record op $73 miljard ligt.

De technische factoren geven nog altijd sterke koopsignalen af voor de Dogecoin koers. Vooral de moving averages staan zowel op korte als lange termijn op positieve getallen.

Shiba Inu komt steeds dichterbij

Dogecoin wordt op de hielen gezeten door Shiba Inu nu de koers van deze cryptomunt afgelopen week nog een stuk harder gestegen is. In 7 dagen tijd is de Shiba Inu koers van $0,000021 gestegen tot $0,000034, een stijging van 57%.

shiba inu koers analyse

Bij Shiba Inu is er in tegenstelling tot Dogecoin wel een fixed limiet aan aantal tokens. Er zijn in totaal 589 biljoen tokens en dat aantal zal niet meer verder stijgen, waardoor Shiba Inu goede kans maakt om Dogecoin binnenkort voorbij te streven.

Op dit moment is de marktwaarde van Shiba Inu zo’n $20 miljard, waarmee het nog ‘slechts’ $5 miljard onder de marktwaarde van Dogecoin zit. Mochten beide coins qua marktwaarde even snel stijgen, zal de prijs van Shiba Inu het beter doen dan Dogecoin, misschien een reden waarom veel investeerders de afgelopen tijd overstappen.

Daarnaast zijn er bij Shiba Inu de afgelopen periode veel meer ontwikkelingen dan in het Dogecoin netwerk. Zo wordt er door ontwikkelaars gewerkt aan het Shibarium netwerk en worden er burns uitgevoerd om het aantal tokens zelfs te verminderen.

Niet alleen de afgelopen 7 dagen waren succesvol voor de SHIB koers, de afgelopen maand pakte het in totaal een stijging van meer dan 250%.

Wat zijn de beste crypto memes voor Maart?

Naast Dogecoin en Shiba Inu zijn er nog honderden andere meme coins en als je de juiste te pakken hebt, kun je soms profiteren van extreme stijgingen. Toch is het wel een markt waarin je moet opletten welke coins je koopt, want er zitten ook de nodige flops tussen.

Hieronder vind je een aantal relatief nieuwe tokens die in deze maand weleens grote stijgingen kunnen laten zien.

Peen token – Nieuwe meme coin met eerlijke lancering

De Peen token is een nieuwe meme coin die deze week gelanceerd is door middel van een ‘fair launch’. Hierbij zijn alle tokens direct via de decentrale exchange Uniswap aangeboden aan traders, er is dus geen presale gehouden, er zijn geen tokens achtergehouden voor de ontwikkelaars en niemand heeft de kans gehad om voor de lancering al tokens in te kopen.

Dat heeft direct voor succes gezorgd, want de token steeg met honderden procenten in de eerste uren na de lancering. Bijzonder, want het is een meme coin die niet gebaseerd is op een dier zoals de meeste meme coins.

PEEN token

Het doel van Peen token is om zo snel mogelijk naar een marktwaarde van $100 miljoen te stijgen. Op dit moment staat die marktwaarde nog op $1,3 miljoen, dus er zijn nog veel stappen te zetten voor de token.

Met een stijging naar meer dan $100 miljoen marktwaarde zal de prijs een stijging van het huidige niveau van $0,0017 naar zo’n $0,15 moeten maken. Voor traders liggen er dus goede kansen om nog in de eerste week na lancering van deze token in te stappen.

 

Smog token – Eén van de grootste stijgers in de markt

Smog token is een meme coin die ontwikkeld is op Solana en daar flink van profiteert. Juist meme coins op deze blockchain presteren de afgelopen periode namelijk uitstekend.

Momenteel is Smog al met meer dan 500% gestegen en heeft het een marktwaarde van meer dan $220 miljoen bereikt. De interesse van traders in de token komt mede dankzij de enorme airdrop die aangekondigd is.

Smog token kopen

Voor die airdrop kun je punten verdienen zodat je meer tokens kunt ontvangen. Dit doe je door de tokens te kopen, vast te houden of te staken. Daarnaast kun je via Zealy opdrachten voltooien om nog meer punten te verzamelen.

 

Sponge V2 – Revival van oude meme gaat beter dan ooit

Vorig jaar was de Sponge token één van de grootste stijgers in de markt en onlangs heeft het team achter de cryptomunt een nieuwe variant uitgebracht. Sponge V2 doet het inmiddels erg geod en wist in de afgelopen dagen grote stijgingen te noteren.

Met een stijging van 150% hebben de traders die al geïnvesteerd hebben in de token goede zaken gedaan. Er staan echter nog veel ontwikkelingen gepland voor Sponge V2, zoals nieuwe exchange listings en de Play-to-Earn game.

Sponge V2 Roadmap, Nieuwe Cryptomunten

Je kunt de token nog even kopen voordat deze gelist gaat worden om nog te profiteren van een lage instapprijs. Dat doe je via de website van het project waar je Ethereum of USDT in kan ruilen voor de token en deze vervolgens direct vast kan zetten voor staking.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post SHIB & DOGE Domineren Crypto Markt: Beste Crypto Memes Voor Maart appeared first on Bitcoinmagazine.nl.