SHIB burn rate neemt 570% toe, gaat Shiba Inu stijgen en kan SHIB 1 euro worden?

De Shiba Inu koers is op donderdagochtend met -1,75% gedaald in de afgelopen 24 uur, terwijl de crypto markt zijwaarts beweegt. De meme coin loopt achter op andere memes zoals PEPE, maar profiteerde vandaag van een sterke toename in token burns.

En terwijl Shiba Inu de afgelopen maand weinig heeft gedaan, zou deze sterke toename van de SHIB burn rate kunnen zorgen voor een mogelijke pump. Daarnaast zou Shiba Inu mee kunnen liften op de groeiende populariteit van meme coins in het algemeen.

Gaat Shiba Inu stijgen na 570% toename in SHIB burn rate?

De Shiba Inu koers is vandaag met zo’n -2% gezakt, in de afgelopen week met -1% en in de afgelopen maand met -4%. Dit betekent dat Shiba Inu langzamerhand aan het dalen is.

Het goede nieuws is dat Shiba Inu voor het eerst sinds begin april boven zijn 30-daagse gemiddelde (geel) is gebroken. En hoewel we nog geen grote pump hebben gezien voor Shiba Inu sinds het begin van maart, zou deze nabij kunnen zijn.

Shiba Inu koers grafiek – TradingView

De Relative Strength index (RSI) ligt op een neutrale 55, at signaleert dat SHIB nog redelijk wat momentum heeft om verder te klimmen. Dit momentum kan worden versterkt door de groeiende interesse in meme coins, waaronder PEPE, die met 116% is gestegen in de afgelopen maand.

Daarnaast profiteert Shiba Inu van token burns, waardoor de circulerende supply wordt verkleind. Shiba Inu had oorspronkelijk zo’n 1 biljard (999.982.357.979.705) tokens, maar heeft hiervan nog slechts 583.070.269.626.305 of 583 miljard tokens in circulatie.

Dit betekent dat de originele supply al met meer dan 40% is afgenomen, waardoor resterende tokens waardevoller zijn. Hoewel dit niet direct voor een stijging in de koers hoeft te zorgen, kan dit op lange termijn een positief effect hebben, doordat het aanbod steeds kleiner wordt.

Shib burn rate woensdag
SHIB burn rate woensdag – Shibburn.com

De burn rate nam gisteren met een explosieve 570% toe nadat er meer dan 12,7 miljoen SHIB uit circulatie werd gehaald. 4,6 miljoen van deze tokens werden door een enkele wallet geburnd aan de hand van twee transacties.

Dit brengt het totaal aan geburnde tokens op 410 miljard, wat voor veel optimisme zorgde binnen de Shiba Inu community, ook wel SHIB Army genoemd.

Voor nu lijkt de activiteit rondom SHIB erg laag, met een trading volume van slechts $ 638 miljoen. Wanneer SHIB weer nieuw leven ziet si nog onduidelijk, maar de verwachting is hoog dat de #2 grootste crypto meme op langere termijn boven $ 0,00005000 kan klimmen.

Kan Shiba Inu 1 euro worden of hebben deze alternatieven meer potentie?

Omdat het onduidelijk is wanneer Shiba Inu weer iets gaat doen, is het voor velen niet de moeite waard om hierin te investeren. Oudere meme coins zoals de grote Dogecoin en Shiba Inu krijgen in de huidige markt minder aandacht dan nieuwere meme coins, die meer potentie hebben om veel winst op te leveren.

Naast bijvoorbeeld Pepe, zijn er ook meme coins die nog in hun vroege fase zitten, waardoor je de mogelijkheid krijgt om voor een lage prijs in te stappen. In dit artikel kijken we naar 2 veelbelovende crypto presales van meme coins die binnenkort kunnen exploderen in waarde.

 

Sealana (SEAL)

Sealana (SEAL) is een succesvolle presale die tot nu toe al meer dan $ 2,5 miljoen heeft opgehaald. De nieuwe Solana meme coin zal binnenkort lanceren op exchanges en zou het succes van zijn voorganger, Slothana (SLOTH), kunnen herhalen.

SEAL heeft een echt Amerikaans thema en kan daarom juist van investeerders en traders uit de VS veel aandacht trekken. Om deze reden zou het zelfs een grote succes kunnen worden dan Slothana, die na zijn lancering met 300% is gestegen en vroege investeerders veel winst heeft opgeleverd.

Je kunt SEAL tijdens de presale kopen voor 1 SOL per 6900 tokens en krijgt deze tokens na de presale automatisch als airdrop in je Solana wallet. Na deze airdrop zal SEAL gelanceerd worden op zijn eerste exchange en kan deze mogelijk stijgen in waarde.

 

WienerAI (WAI)

Een andere meme crypto om in de gaten te houden de komende tijd is WienerAI (WAI), die het leuke van meme coins combineert met AI-technologie. De presale van WAI heeft al $ 2,7 miljoen opgehaald en is vandaag zijn volgende fase ingegaan.

WienerAI heeft een groeiende community en werkt ondertussen aan AI-crypto features, waaronder een voordelige token swap applicatie, een chatbot en nog meer. Met een sterke community en extra utility, zijn verwachtingen voor WAI erg hoog.

Je kunt deze token in de presale kopen voor $ 0,000710 per stuk en staken met een huidige APY van 374% terwijl de presale nog loopt. Na de presale kun je gekochte WAI-tokens met eventuele staking beloningen claimen in je Ethereum wallet.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post SHIB burn rate neemt 570% toe, gaat Shiba Inu stijgen en kan SHIB 1 euro worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.