SHIB Burn Rate Neemt 300% Toe, Kan Shiba Inu 1 Euro Worden?

De Shiba Inu koers is op dinsdagochtend met -0,5% gedaald in een dag tijd, dit nadat de SHIB burn rate op maandag met +300% is gestegen. Hoewel deze toename in SHIB burns niet direct voor een stijging heeft gezorgd, zou SHIB hierdoor nog harder kunnen klimmen op langere termijn wanneer er meer interesse is voor de meme coin.

Momenteel ligt SHIB nog op een koers van $0,00000890, waardoor de volgende target voor op korte termijn de $0,00001000 is. Kan Shiba Inu deze week herstellen?

SHIB Burn Rate Stijgt Met +300%

In de afgelopen 2 dagen zijn er meer dan 5 miljoen SHIB tokens geburnd, dit blijkt uit gegevens van de Shiba Inu burn tracker, Shibburn. In totaal zijn er meer dan 410,7 biljoen SHIB tokens geburnd, waardoor de resterende token supply van SHIB nog op zo’n 589 biljoen SHIB ligt.

Een token burn van een paar miljoen tokens heeft daarom dus erg weinig invloed op de SHIB koers. Het gaat er juist om dat alle token burns bij elkaar ervoor zullen zorgen dat de gigantische supply van SHIB wordt verkleind.

SHIB burn rate – Shibburn

Afhankelijk van het tempo van de burns, zal de SHIB token supply nog  minsters 50 keer zo laag kunnen worden als vandaag, wat wel een behoorlijke invloed kan hebben op de Shiba Inu koers. Dit kan echter nog vele jaren duren, waardoor de dagelijkse SHIB burns weinig invloed hebben op de huidige waarde van de meme coin.

SHIB Koers verwachting – Kan Shiba Inu 1 Euro Worden?

De Shiba Inu koers ligt nu in een bearish positie, ongeveer -25% lager dan zijn piek in december rond de $0,00001940. Hierdoor ligt SHIB ook onder zijn 30-daagse moving average (geel) van $0,00000929, die dient als resistance die tussen de huidige koers en de $0,00001000 in staat.

Aan de onderkant kan SHIB ondersteuning krijgen van zijn 200-daagse moving average (blauw) bij de $0,00000857. Shiba Inu ligt tussen deze 2 moving averages in, wat lijkt de huidige trading range te definiëren voor de meme coin.

Shiba Inu koers grafiek
Shiba Inu koers grafiek – TradingView

Met een Relative Strength index (RSI) rond de 42, ligt SHIB op een neutraal niveau met een licht oversold signaal. Hierdoor heeft Shiba Inu de kans om op korte termijn te stijgen en zijn 30-daagse moving average te testen, mits er genoeg interesse is in de meme coin.

Op lange termijn kan Shiba Inu, naast de SHIB burns, profiteren van een groeiend ecosysteem, met onder andere Shibarium en SHIB: The metaverse. Op korte termijn zal de meme coin vooral afhankelijk zijn van wat de rest van de markt doet.

Alternatieven voor Shiba Inu met Meer Potentie op Korte Termijn

Op korte termijn is de verwachting hoog dat SHIB in zijn huidige trading range vast blijft zitten, waardoor er interessantere cryptomunten zijn op korte termijn. Shiba Inu investeerders die vroeg zijn ingestapt zijn rijk geworden, maar nu de meme coin al erg bekend is, is deze voor investeerders buiten de community niet erg interessant.

Daarom kijken we vandaag naar opkomende cryptomunten die nog in hun vroege fase zitten en potentie hebben om hetzelfde te doen als Shiba Inu in 2021 deed. Deze projecten hebben sterke fundamentals waarmee ze de potentie hebben om vroege investeerders veel winst op te leveren.

Sponge V2 (SPONGE)

Sponge V2 is de opvolger van Sponge, een meme coin die vorig jaar tot wel 100 keer is gestegen in waarde, waardoor vroege investeerders rijk zijn geworden. Dit jaar kan Sponge V2 hetzelfde doen, waardoor deze meme coin een nieuwe kans is om de x100 pump van vorig jaar opnieuw te beleven.

Deze token is gisteren gelanceerd op exchanges en is tot zover al met meer dan +28% gestegen. Maar dankzij aantrekkelijke staking rewards, kan de vraag naar Sponge V2 verder groeien, waardoor de token nog veel meer waard kan worden, de komende tijd.

Sponge V2 koers grafiek
Sponge V2 koers grafiek – DEXTools

Sponge V2 kan op dit moment gestaked worden voor een APY (jaarlijks rendement) van 10.295% en is daarom een erg aantrekkelijke meme coin om vandaag te kopen. Binnenkort zal het team van Sponge zijn play-to-earn racing game lancering waarmee je extra SPONGE kunt verdienen in een game die potentie heeft om het project viraal te laten gaan.

 

Meme Kombat (MK)

Een veelbelovende crypto meme die nog niet is gelanceerd, is de nieuwe Meme Kombat (MK), een virtuele arena waarin bekende meme karakters tegen elkaar zullen strijden. MK is een meme coin die gebruikt kan worden om te wedden op de virtuele battles, of om in de staking pool te leggen voor passief inkomen.

Met bekende memes zoals Doge, Pepe, Sponge, Wojak en ook Shiba Inu, kan het project veel aandacht krijgen van andere meme coin community’s en kan MK flink stijgen in waarde. De uitkomst van deze virtuele battles zijn AI-gegenereerd en dus onvoorspelbaar.

MK is in de presale te koop voor $0,279 per stuk en kan direct worden gestaked voor een APY van 113% terwijl de lancering van de token nadert. De presale heeft al meer dan $8,27 miljoen opgehaald en zal binnenkort zijn hard cap van $10 miljoen bereiken.

 

eTukTuk (TUK)

Hoewel het geen meme coin is, is eTukTuk (TUK) wel een kleine crypto met veel potentie in de toekomst. Zo heeft het project zijn eigen elektrische voertuig gecreëerd om te gebruiken als alternatief en duurzaam vervoer in ontwikkelingslanden.

De Tuktuk is een vervuilende driewieler die in landen zoals India veel gebruikt worden, de eTukTuk is een schonere variant van dit voertuig die betaalbaarder is voor bestuurders. Deze kunnen TUK gebruiken voor de aanschaf en het onderhoud van hun eTukTuk, terwijl TUK holders passief inkomen verdienen gebaseerd op de welvaart van het project.

TUK kan tijdens de presale worden gekocht voor $0,02625 nu deze presale al meer dan $800.000 heeft opgehaald en binnenkort zijn token kan lanceren. eTukTuk heeft potentie om massaal geaccepteerd te worden ontwikkelingslanden, zo heeft het project al een partnerschap met de regering van Sri Lanka en heeft het veel potentie om te groeien.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post SHIB Burn Rate Neemt 300% Toe, Kan Shiba Inu 1 Euro Worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.