SHIB Betreed Top 10 Crypto’s Na 164% Pump Ondanks Dip, Whats Next

Shiba Inu (SHIB) heeft ondanks een recente dip en marktuitdagingen de cryptowereld versteld doen staan door met een spectaculaire 164% te stijgen, waardoor het een plaats in de top 10 van cryptocurrencies heeft veroverd.

Deze opmars, temidden van de volatiliteit die volgde op Bitcoin’s recordhoogte, markeert SHIB’s veerkracht en trekt de aandacht van crypto-enthousiastelingen wereldwijd.

Met de gemeenschap op het puntje van hun stoel, rijst nu de cruciale vraag: Wat is de volgende stap voor SHIB na deze indrukwekkende klim?

SHIB en WIF: Spelers in de Schijnwerpers

In de dynamische wereld van cryptocurrency blijkt de veerkracht van Shiba Inu (SHIB) uit de recente gegevens van Santiment, waaruit een sterk optimisme onder handelaren over een spoedig herstel blijkt.

Dit optimisme strekt zich uit tot andere meme coins zoals Dogwifhat (WIF), die samen met SHIB de aandacht van de markt heeft getrokken. In een tijd waarin de crypto-markt zich aanpast aan nieuwe realiteiten, hebben meme coins een opvallende rol opgeëist.

WIF, als medespeler in de trend van meme coins, beleefde een ongekende stijging van 640%, van $0,3068 op 23 februari naar een recordhoogte van $2,27 op 6 maart. SHIB was niet ver achter met een opmerkelijke groei van 378% in dezelfde periode, wat de algemene opwinding rond meme coins verder aanwakkerde.

Massale Shiba-Verbranding op Komst

Het team achter het Shiba Inu-ecosysteem heeft bevestigd dat er binnenkort een grootschalige verbranding van SHIB-tokens zal plaatsvinden. Deze aankondiging werd gedeeld door Shiba Inu’s marketingexpert Lucie, die onthulde dat het team 40 Ethereum (ETH) heeft verzameld met het doel SHIB-tokens uit circulatie te verwijderen.

Met de huidige waarde van ETH komt dit neer op ongeveer $155,720. Hoewel specifieke details over de verbranding schaars zijn, is de verwachting dat deze actie onderdeel zal zijn van de door Shibarium aangedreven verbrandingen, die sinds december 2023 al 43 miljard SHIB-tokens hebben vernietigd.

Deze aankomende verbranding zou, gezien de huidige marktwaarde van SHIB, leiden tot de eliminatie van ongeveer 4,64 miljard SHIB-tokens uit de circulerende voorraad. Hoewel dit aantal klein lijkt in vergelijking met de totale circulerende voorraad van 589,29 biljoen tokens, spelen dergelijke verbrandingen een cruciale rol in het ondersteunen van de opwaartse trend van SHIB door een milde deflatie te introduceren tegenover een toenemende vraag.

Soaring to New Heights

SHIB’s recente prestaties hebben niet alleen voor opwinding gezorgd, maar ook de marktkapitalisatie aanzienlijk verhoogd. Tussen 23 februari en 6 maart schoot de waarde van SHIB met 378% omhoog, waardoor de marktkapitalisatie tot een recordhoogte van $20,96 miljard steeg.

Deze stijging markeerde SHIB’s entree in de top 10 van cryptocurrencies, een indrukwekkende prestatie gezien de marktkapitalisatie van slechts $5,22 miljard slechts een maand eerder. Ondanks een recente terugval van 15%, met SHIB die de afgelopen 24 uur handelde op $0,00003137, heeft de cryptocurrency een opmerkelijke winst van 121% behouden over de laatste week.

Deze cijfers illustreren niet alleen SHIB’s opmerkelijke veerkracht te midden van marktveranderingen, maar ook de groeiende interesse van investeerders die het potentieel voor een sterke terugkeer inzien.

De vraag of Shiba Inu verder kan stijgen blijft een spannende, maar het is ook belangrijk om te kijken naar andere opkomende crypto’s, vooral die nog in de presale-fase zijn.

Smog (SMOG)

Smog is een opwindende nieuwe meme-coin die van plan is zijn gemeenschap te belonen met wat mogelijk de grootste airdrop in de geschiedenis kan zijn. Door Smog-tokens vast te houden en missies te voltooien via het platform zealy.io, kun je het maximale uit deze airdrop halen.

Een aanzienlijk deel, namelijk 35%, van de totale voorraad Smog-tokens is gereserveerd voor crypto-airdrops, wat betekent dat meer dan 400 miljoen tokens gratis worden weggegeven. Op dit moment hebben deze tokens een waarde van ongeveer $0,113 per stuk, maar er wordt verwacht dat ze binnenkort een nieuw All Time High zullen bereiken, mogelijk boven de $0,135.

Via de officiële website kun je deelnemen aan de Smog-airdrop en punten verdienen door missies te voltooien, wat resulteert in meer Smog-tokens uit de airdrop. Je kunt $SMOG kopen via de website zelf en via de gedecentraliseerde exchange, Jupiter. Verkrijg $SMOG op Solana voor lage handelskosten of op Ethereum voor staking, waardoor je extra airdrop-punten en $SMOG kunt verdienen.

Sponge V2 (SPONGEV2)

Sponge is een meme coin die vorig jaar gelanceerd werd tijdens het PEPE-tijdperk en vroege investeerders een winst van wel x100 opleverde. Net als Pepe, nam de interesse in SPONGE af, wat het team heeft doen besluiten de nieuwe Sponge V2 (SPONGE) token te lanceren met meer functionaliteit en een opkomend crypto-spel.

Sinds de overstap van Sponge naar Sponge V2 is het mogelijk om de tokens te staken met een APY van 180% en te handelen via Polygon (MATIC). Binnenkort zal het team van Sponge V2 zijn ‘play-to-earn’ spel lanceren, waarmee je op basis van je prestaties nog meer SPONGE kunt verdienen.

Sponge V2 is verkrijgbaar via de officiële website en is sinds de lancering meer dan 4x in waarde gestegen. Maar omdat Sponge V2 nog niet de $1 miljard heeft bereikt, heeft de token nog steeds ruimte om verder te stijgen, vooral na de lancering van zijn crypto-spel, dat het project viraal kan laten gaan.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post SHIB Betreed Top 10 Crypto’s Na 164% Pump Ondanks Dip, Whats Next appeared first on Bitcoinmagazine.nl.