Shark Tank’s Kevin O’Leary Toch Niet Geheel Positief over Bitcoin ETF’s

De recente stroom aan goedkeuringen voor Bitcoin exchange-traded funds door de Securities and Exchange Commission (SEC) wordt gezien als een belangrijke stap in de volwassenwording van cryptocurrency-investeringen. Echter, Kevin O’Leary, bekende investeerder en ster van ‘Shark Tank’, heeft zijn twijfels over de toegevoegde waarde van deze nieuwe ETF’s, vooral voor beleggers die al lang in Bitcoin investeren.

Hoge kosten van Bitcoin ETF’s

In een interview met Fox News uitte O’Leary zijn bezorgdheid over de hoge kosten die worden gerekend voor het lanceren van Bitcoin ETF’s. Hij betoogde dat deze extra kosten overbodig zijn voor bestaande Bitcoin-bezitters zoals hijzelf.

“Waarom zou ik, als langetermijn holder van Bitcoin, behoefte hebben aan een ETF?” stelde O’Leary. “Deze ETF’s brengen extra kosten met zich mee zoals bewaarlonen en beheerskosten, die geen meerwaarde bieden voor mij.”

O’Leary gaf aan dat het enige mogelijke voordeel van ETF’s is voor kortetermijnhandelaren die willen speculeren op de Bitcoin-prijs. Hij gelooft echter dat de meeste investeringen in deze ETF’s afkomstig zijn van institutionele beleggers die op deze manier exposure aan Bitcoin willen verkrijgen.

Te veel Bitcoin ETF’s volgens O’Leary

Naast zijn zorgen over de kosten, zet O’Leary vraagtekens bij de levensvatbaarheid op lange termijn van de 11 goedgekeurde Bitcoin ETF’s. Hij denkt dat slechts drie of vier van deze fondsen op termijn zullen overleven.

Op dit moment is Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) de grootste uitgever van Bitcoin ETF’s met een recente instroom van $1,6 miljard in één week. O’Leary noemde ook BlackRock als een belangrijke speler die meer dan $400 miljoen heeft aangetrokken met zijn Bitcoin ETF, voornamelijk dankzij de sterke merknaam. Volgens hem hebben deze grote spelers een voordeel in het domineren van de markt.

Positieve signalen voor crypto

Ondanks zijn scepsis over Bitcoin ETF’s, erkent O’Leary dat de goedkeuring door de SEC een positief teken is voor de bredere acceptatie van cryptocurrencies. Hij hoopt dat verhoogd toezicht de cryptomarkten zal stabiliseren en zal bijdragen aan de opkomst van gedecentraliseerde stablecoins als gangbare betaalmiddelen.


The post Shark Tank’s Kevin O’Leary Toch Niet Geheel Positief over Bitcoin ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.