Sentiment rondom bitcoin zakt naar laagste niveau in 100 dagen!

De lancering van de Spot Bitcoin ETFs voelt voor de meeste investeerders als een totale mislukking. Waarom? Omdat we ons momenteel niet druk maken om de grote instromen bij BlackRock en Fidelity, maar omdat de focus ligt op Grayscale en de miljarden aan bitcoin die het momenteel op de markt dumpt.

Om die reden daalde de bitcoin koers al met meer dan 10.000 dollar sinds de top van de ETF-hype; en is nu ook het sentiment naar het laagste niveau in 100 dagen gezakt.

Is dit het moment van de ommekeer voor bitcoin?

Grappig genoeg is de Fear & Greed Index meestal een contra-indicator voor de bitcoin koers. Op het moment dat het sentiment piekt is ook een koerspiek vaak aanstaande en andersom.

Momenteel ligt het sentiment op het laagste niveau in 100 dagen tijd met de score van 48/100 die op de borden staat.

Precies één week geleden lag het sentiment nog 15 punten hoger op 63/100. Die tijdens zijn inmiddels voorbij. Overigens hoeft dat niet te betekenen dat een bullmarkt dus meteen helemaal voorbij is.

Dit soort swings maakt bitcoin vaker mee tijdens bullmarkten.

Het kan prima zijn dat we vanaf hier weer aan een opleving beginnen, maar waarheid is dat niemand weet waar de koers naartoe gaat. Zeker niet op de korte termijn.

Het jaar 2024 voor bitcoin

Vooraf waren de verwachtingen over het jaar 2024 gigantisch voor bitcoin. Na de Spot Bitcoin ETF zou het feest moeten beginnen. De realiteit is echter dat we voor de lancering van de Spot Bitcoin ETFs al enorm gestegen waren, waardoor die verwachtingen al in de koers zaten.

Na de lancering kwam daar vervolgens de teleurstelling van Grayscale overheen, dat meer bitcoin verkoopt dan iedereen had verwacht.

Nu is het wachten op de halving, de verdere ontwikkeling van de wereldeconomie en het beleid van de Amerikaanse centrale bank dit jaar. Dat zijn de factoren die de komende tijd de meeste invloed lijken te hebben op de bitcoin koers.


The post Sentiment rondom bitcoin zakt naar laagste niveau in 100 dagen! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.