SEC vraagt uitstel van deadline aan voor zaak tegen Ripple

Nadat Ripple de eisen van de Amerikaanse beurswaakhond is begonnen op te volgen,  moet het nog wel de openstaande zaken uit het verleden afhandelen. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft dinsdag een verlenging van de deadline aangevraagd voor de zogenoemde “remedies-related briefing”.

Daarmee blijft er twijfel in de markt en de community. XRP-fans wachten op en speculeren over een schikking tussen de SEC en Ripple.

Rechter Analisa Torres ontving van de beurswaakhond het verzoek om de deadlines voor de zaak te verlengen. Het betreft drie onderwerpen: de voorgestelde oplossing, het commentaar van Ripple tegen de briefing en de antwoordbrief van de SEC daar weer op. De motie is op 27 februari ingediend.

De SEC wil de uiterlijke goedkeuring voor de corrigerende openingsbrief verlaten van 13 maart naar 22 maart 2024. Ripple zou vervolgens uiterlijk 22 april mogen reageren (in plaats van 12 april). De SEC heeft vervolgens tot 6 mei de tijd om daar weer op te reageren, in plaats van de originele deadline van 29 april.

De SEC heeft naar eigen zeggen “goede reden” om een klein beetje extra tijd nodig te hebben. De uitkomst van de zaak laat dus (mogelijk) nog iets langer op zich wachten. Speculanten gaan uit van en schikking tussen de twee, net zoals Binance en de SEC ook al een bedrag overeenkwamen van enkele miljarden dollars.

De nieuwe deadline valt samen met de laatste wijzigingen van de SEC om in april 2024 een uitspraak te doen over de “safeguarding advisory client assets”.


The post SEC vraagt uitstel van deadline aan voor zaak tegen Ripple appeared first on Bitcoinmagazine.nl.