SEC vraagt om commentaar op optiehandel met bitcoin ETF’s

De Securities and Exchange Commission heeft het publiek gevraagd om opmerkingen te geven over een voorstel van Nasdaq dat optiehandel op BlackRock’s spot bitcoin ETF mogelijk zou maken. Volgens een op vrijdag geplaatste indiening zal de commentaarperiode 21 dagen duren.

“De exchange stelt voor om Options 4, Section 3, Criteria for Underlying Securities aan te passen om de exchange in staat te stellen opties te noteren en verhandelen op iShares Bitcoin Trust (het ‘Trust’) als een Unit die geschikt wordt geacht voor optiehandel op de exchange,” zo is in de indiening te lezen.

James Seyffart, analist ETF Research bij Bloomberg Intelligence, zegt dat de SEC sneller beweegt dan normaal met betrekking tot het voorstel.

“De SEC heeft de 19b-4’s al erkend waarin wordt verzocht om de mogelijkheid om opties te verhandelen op spot #Bitcoin ETF’s,” zegt Seyffart op vrijdag in een bericht op X. “Dit gaat sneller dan de SEC normaal handelt. Opties kunnen worden goedgekeurd vóór het einde van februari als de SEC snel wil handelen?”

BlackRock, dat vorige week groen licht kreeg van de SEC om zijn spot bitcoin ETF, de iShares Bitcoin Trust, aan de beurs te noteren, haalde alleen al op donderdag $145,5 miljoen aan instroom binnen.

Bedrijven zoals BlackRock en Fidelity strijden ook om een ​​plek voor een Ethereum ETF. Op donderdag heeft de SEC de deadline voor het nemen van een beslissing over het voorstel van Fidelity verlengd tot 5 maart.

Fidelity diende in november een aanvraag in voor het Fidelity Ethereum Fund en wees in haar voorstel op een gerechtelijke uitspraak van vorig jaar waarin rechters zeiden dat de SEC geen samenhangende reden had gevonden waarom het spot crypto ETF’s zou moeten afwijzen toen het wel futures-gebaseerde producten had toegestaan.


The post SEC vraagt om commentaar op optiehandel met bitcoin ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.