SEC Voorzitter Gensler Spreekt Zich Uit Over Mogelijke Ethereum ETF

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft zich voorzichtig uitgelaten als het gaat om Ethereum. Tijdens een interview met CNBC sprak Gensler zich uit over de kans dat een spot Ethereum ETF goedkeuring van de SEC zal krijgen. Hoewel hij bevestigde dat Bitcoin ETF’s zijn goedgekeurd, benadrukte hij dat deze goedkeuring specifiek voor Bitcoin geldt, aangezien het beschouwd wordt als een commodity-token en geen security.

Bitcoin vs. Ethereum: Anders behandeld door SEC?

Gensler liet zich niet uit over de specifieke mogelijkheden van een Ethereum ETF, maar suggereerde wel een verschil tussen de commodity-status van Bitcoin en hoe andere cryptocurrencies, waaronder Ethereum (ETH), mogelijk als securities worden geclassificeerd. Gensler heeft consistent Bitcoin gecategoriseerd als een commodity, wat buiten de directe controle van de SEC valt, terwijl de status van Ethereum als security nog niet officieel is vastgesteld door de SEC.

Juridische documenten geven aan dat de SEC neigt naar het beschouwen van Ethereum-transacties als onderdeel van haar jurisdictie. Als Ethereum wordt aangemerkt als een security, kan het te maken krijgen met strengere regelgeving, wat de goedkeuring van een spot Ethereum ETF bemoeilijkt, in tegenstelling tot Bitcoin (BTC).

Recente juridische ontwikkelingen

Ondanks Gensler’s terughoudendheid, kunnen recente juridische ontwikkelingen, waaronder een uitspraak van het federale hof van beroep waarin de SEC werd opgedragen een Bitcoin ETF-aanvraag opnieuw te bekijken, invloed hebben op de regelgeving omtrent crypto ETF’s. Dit kan vooral gevolgen hebben voor Ethereum, gezien de eerdere goedkeuring van een Ethereum futures ETF door de SEC.

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, deelde ook zijn visie op de crypto-industrie in een interview op CNBC. De 67-jarige bankdirecteur herhaalde zijn bewering dat Bitcoin wordt gebruikt voor illegale activiteiten zoals seksuele uitbuiting, belastingontduiking, witwassen en de financiering van terrorisme.

Tegelijkertijd komt deze uitspraak in een periode waarin JPMorgan is vermeld als een geautoriseerde deelnemer voor spot Bitcoin ETF’s, wat vragen oproept over de consistentie van Dimons standpunten met betrekking tot deze kwestie.


The post SEC Voorzitter Gensler Spreekt Zich Uit Over Mogelijke Ethereum ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.