SEC-voorzitter Gensler plaatst tweet met bijzondere timing over cryptovaluta

De prijs van bitcoin staat weer boven de $45.000 na een dag vol nieuws over ETF-indieningen. De meeste aanvragers hebben de percentages verlaagd voor de fees. De bal ligt nu in het kamp van de SEC en de officiële goedkeuring wordt vóór eind woensdag verwacht.

Terwijl iedereen gespannen zit te wachten, plaatst SEC-voorzitter Gary Gensler ineens een tweet over cryptovaluta. Hij doet dat zelden en dus is dat bijzonder, helemaal gezien de timing. Hij benadrukt drie punten:

“Als u overweegt om in crypto-activa te investeren, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden.”

“Degenen die investeringen/diensten in crypto-activa aanbieden, voldoen mogelijk niet aan de wetten die van toepassing zijn, inclusief federale wetten voor effecten. Beleggers in cryptovaluta moeten begrijpen dat zij mogelijk geen toegang hebben tot alle belangrijke informatie en maatregelen ter bescherming in verband met hun beleggingen.”

Investeringen in crypto-activa kunnen ook extreem riskant zijn en vaak volatiel. Een aantal grote platforms en cryptovaluta zijn failliet gegaan en/of hebben waarde verloren. Beleggingen in crypto-activa blijven onderhevig aan aanzienlijke risico’s.”

“Oplichters blijven profiteren van de toenemende populariteit van crypto-activa om individuele beleggers tot fraude te verleiden. Deze investeringen zijn nog steeds vol van fraude, zoals het aanbieden van valse coins, Ponzi- en piramidespellen, en regelrechte diefstal waarbij een project promotor verdwijnt met het geld van investeerders.”

Nogmaals: de timing is tamelijk bijzonder, zo vlak voor het moment waarop een ETF lijkt te worden goedgekeurd. Is dit een verplicht nummertje van de voorzitter? Of speelt hij het Twitter-spelletje lekker mee.


The post SEC-voorzitter Gensler plaatst tweet met bijzondere timing over cryptovaluta appeared first on Bitcoinmagazine.nl.