SEC treedt op tegen HyperFund, een piramidespel van $1,7 miljard

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) treed op tegen cryptofraude. Ze hebben aanklachten ingediend tegen sleutelfiguren achter HyperFund.

Sam Lee en Brenda Chunga, ook bekend als Bitcoin Beautee, worden beschuldigd van het optuigen van een frauduleus plan waarmee ze meer dan $1,7 miljard hebben opgehaald. De aanklacht gaat om het promoten van misleidende ‘Membership Packages’ die lucratieve rendementen beloofden.

Je snapt het al: klanten legden veel geld in dankzij deze vale beloften. Daarom worden de twee nu beschuldigd van fraude en overtredingen van federale effectenwetten met betrekking tot niet-geregistreerde “offerings”.

Lee en Chunga zouden investeerders hebben verleid met beloften dat ze met crypto mining enorm veel geld zouden verdienen. Ze zeiden ook dat HyperFund banden had met een Fortune 500-bedrijf. De SEC beweert echter dat ze vooral bezig waren met het ophalen van investeringen bij nietsvermoedende deelnemers. En daarmee is het dus een piramidespel gebleken.

Brenda Chunga heeft een schikking getroffen met de SEC. Zij stemt in met een bevel en sancties, die nog door de rechter moeten worden goedgekeurd. Sam Lee wordt ook geconfronteerd met lopende rechtszaken

Chunga heeft schuldig gepleit aan samenzwering van bank- en effectenfraude. Bovendien is Sam Lee gelinkt aan een andere crypto-scheme genaamd ‘HyperVerse’.


The post SEC treedt op tegen HyperFund, een piramidespel van $1,7 miljard appeared first on Bitcoinmagazine.nl.