SEC stelt besluit over bitcoin ETF van Franklin Templeton uit

Franklin Templeton probeert om een bitcoin exchange traded fund (ETF) op de markt te zetten. Ze moeten echter nog even geduld hebben.

Volgens nieuwe berichtgeving heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het besluit over de bitcoin spot EFT-aanvraag uitgesteld tot een latere moment.

Precieze details hierover lees je op de website van de toezichthouder.

“Op 15 november 2023 heeft de Commissie, overeenkomstig artikel 19(b)(2) van Act4, een langere periode vastgesteld waarbinnen de voorgestelde regelwijziging moet worden goedgekeurd.”

“Dit bevel leidt tot een procedure op grond van artikel 19(b)(2)(B) van Act6 om te bepalen of de voorgestelde regelwijziging moet worden goedgekeurd of afgekeurd.”

In onderstaand screenshot staat de datum van het nieuws en de betreffende wijziging, die initieel op 3 oktober is ingediend. Samen met Cboe, de Chicago Board Options Exchange, wil Franklin Templeton een ETF in de markt zetten. Op 15 november besloot de SEC dat het langer de tijd nodig heeft, en dit nieuws is nu op 28 november gepubliceerd.

Daarmee zit Franklin Templeton (met haar zogenoemde Commodity-Based Trust Shares) in de wachtkamer, en ze zijn niet de enige. De SEC overweegt momenteel of de spot ETF die moet worden goedgekeurd een in-kind of cash-created ETF zal zijn. Dat zijn twee manieren waarop aandelen van een fonds de waarde van de onderliggende activa kunnen volgen.

Naar verluidt zijn ze hierover in gesprek met onder meer Grayscale en BlackRock. Na BlackRock en Fidelity is Franklin de derde grootste vermogensbeheerders van het lijstje die momenteel aanvragen hebben lopen.

 


The post SEC stelt besluit over bitcoin ETF van Franklin Templeton uit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.