SEC stelt beslissing uit over het openstellen van optiehandel op spot Bitcoin ETF’s

De SEC moet besluiten of het handel in derivaten op spot Bitcoin ETF’s op 24 april zal goedkeuren. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft haar beslissing uitgesteld over het al dan niet goedkeuren van optiehandel op spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Meer optiemogelijkheden opent de deur voor meer kapitaal in deze beleggingsproducten.

SEC stelt besluit uit

De SEC heeft haar termijn verlengd om te reageren op de Cboe Exchange en de Miami International Securities Exchange om opties op Bitcoin ETF’s aan te bieden. Het stelt ook zijn beslissing uit over het bod van Nasdaq om opties aan te bieden op BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT). De waakhond zegt meer tijd nodig te hebben. Het uitstel geeft de instantie nog eens 45 dagen om tot een definitief besluit te komen. Dat komt neer op een deadline van 24 april.

Opties zijn afgeleide producten die handelaren hefboomwerking geven en hen in staat stellen te ‘speculeren’ op de markt.

Als een handelaar denkt dat de bitcoin prijs stijgt, dan kopen ze een “call optie”. Daarmee stemmen ze in om 1 BTC tegen de prijs van vandaag over een maand te kopen. In het gunstige geval betalen ze minder als de prijs de maand erop een stuk hoger ligt.

Want als bitcoin stijgt, kan de handelaar de optie lichten om bitcoin tegen een lagere prijs te kopen en met winst te verkopen.

Grayscale CEO Michael Sonnenshein riep vorige maand op tot de goedkeuring van opties voor Bitcoin ETF’s. Hij beweert dat ze “bijdragen aan een robuuste en gezonde markt.” Ook VettaFi-analist Dave Nadig zegt dat zodra Bitcoin ETF optiemarkten live gaan, “je allerlei hedgefondsen gaat zien.” Nadig zegt dat degenen die “niet rechtstreeks speculeren op crypto in het crypto-ecosysteem nu iets hebben om mee te spelen.”

De SEC keurt tien spot Bitcoin ETF’s goed om te beginnen met handelen op 11 januari, de laatste dag dat het moest beslissen over goedkeuring na maanden van uitstel. Handelaren hebben de ETF’s gevuld met contanten. Negen van de nieuwe ETF’s hadden $25,87 miljard aan activa onder beheer, volgens gegevens van BitMEX Research.

Ether ETF’s

De SEC moet nu beslissen over zeven spot Ether ETF’s. Analisten voorspellen dat het agentschap tot 23 mei wacht om ze allemaal goed te keuren op de deadline voor de aanvraag van VanEck. Meerdere leveraged Bitcoin ETF’s staan voor de SEC, met vermogensbeheerder Direxion die in januari een aanvraag indiende voor vijf inverse en lange spot Bitcoin ETF’s naast de vijf leveraged Bitcoin-fondsen van ProShares en de zes leveraged ETF’s van REX Shares.

 


The post SEC stelt beslissing uit over het openstellen van optiehandel op spot Bitcoin ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.