SEC praat met vier partijen over bitcoin spot ETF

Bijna elke dag komt er wel nieuws naar buiten over de aanstaande en onvermijdelijke Amerikaanse bitcoin spot ETF. Zo ook nu weer. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft naar verluidt met vier aanvragers in één call gezeten.

De Commissie zou telefonische meetings hebben gehad met de bedrijven achter de aanstaande ETF’s. Charles Gasparino, de senior correspondent van Fox Business, beschreef de bijeenkomsten als een ‘zeldzame gezamenlijke telefonische vergadering’.

Eleanor Terrett van FOX News legt uit dat het waarschijnlijk een cash created ETF wordt, waarbij er fiatbetalingen worden gedaan om de prijs van het aandeel die van bitcoin te laten volgen.

De focus van de call was om de potentiële ETF-uitgevers ervan te overtuigen om het terugbetalingsmechanisme voor de voorgestelde ETF te wijzigen. Het is er de laatste weken vaak over gegaan: wordt het een cash created of een in-kind ETF.

 

Sinds de SEC ontmoetingen heeft gehad met onder andere Grayscale, BlackRock en Fidelity, zijn er al meerdere amendementen ingediend over dit punt. De SEC adviseert cash created, terwijl BlackRock en Fidelity de voorkeur geven aan in-kind contracten.

De aanvraag van ARK Invest en 21Shares hebben een herziene aanvraag ingediend, door zonder tegenstribbelen het cash-create-model over te nemen. Het besluit over de spot bitcoin ETF komt naar verwachting op 10 januari. Dat is al in minder dan twee weken.]

The post SEC praat met vier partijen over bitcoin spot ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.