SEC Overweegt Ethereum ETFs: In Gesprek Met Coinbase en Grayscale

Recent hebben Coinbase en Grayscale gesprekken gevoerd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over het opzetten van spot ethereum exchange-traded funds (ETF’s). Deze gesprekken zijn belangrijk omdat ze kunnen helpen bij het aanbieden van meer crypto gerelateerde financiële producten aan beleggers, nadat we in januari al enkele spot Bitcoin ETF’s goedgekeurd zagen worden.

Coinbase en Grayscale in gesprek over ethereum ETF’s

Coinbase heeft aan de SEC uitgelegd waarom ze vinden dat ethereum ETFs goedgekeurd zouden moeten worden. Ze zeggen dat ethereum net als bitcoin voldoet aan de regels voor het goedkeuren van zulke financiële producten. Coinbase heeft ook laten zien dat de markt voor ethereum, net als die voor bitcoin, sterk en betrouwbaar is.

Ze hebben data getoond die de handel in ethereum futures en de directe handel in ethereum vergelijkt met die van bitcoin. Coinbase benadrukt ook dat ze samenwerken met de CME om ervoor te zorgen dat er niet wordt gefraudeerd of gemanipuleerd in de markt.

Grayscale heeft ondertussen gesproken over de mogelijkheid om hun Grayscale Ethereum Trust op de NYSE Arca te noteren. Dit zou natuurlijk een grote stap voorwaarts zijn voor het algemeen accepteren van investeringen in ethereum.

Verschillende meningen binnen de crypto gemeenschap

Binnen de crypto gemeenschap zijn de meningen verdeeld over deze ontwikkelingen. Sommige experts, zoals Nate Geraci, zijn sceptisch over wat de SEC zou kunnen tegenhouden om spot ether ETFs goed te keuren, zelfs met de analyse van Coinbase die een sterke correlatie laat zien tussen de futures en de directe handel in ethereum.

Anderen, zoals Eric Balchunas van Bloomberg, maken zich zorgen over het uitblijven van een reactie van de SEC, maar zien ook hoop in de betrokkenheid van BlackRock. BlackRock heeft in het verleden geholpen bij het goedkeuren van bitcoin ETFs, wat een goed teken kan zijn voor ethereum.


The post SEC Overweegt Ethereum ETFs: In Gesprek Met Coinbase en Grayscale appeared first on Bitcoinmagazine.nl.