SEC Onder Vuur in de Crypto-Industrie

Vandaag zal de U.S. House of Representatives waarschijnlijk wetgeving aannemen die de macht van de SEC om de cryptomarkt te reguleren, aanzienlijk zal beperken. In een verrassende wending kan de SEC echter op het punt staan de digitale activa wereld een grote overwinning te bezorgen.

Wat is er gaande?

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft gewaarschuwd dat de nieuwe crypto-wetgeving “nieuwe reguleringslacunes zou creëren en decennia van precedenten inzake het toezicht op beleggingscontracten zou ondermijnen, waardoor investeerders en kapitaalmarkten onmetelijk risico lopen.” Deze wet, geleid door Republikeinen en gesteund door enkele Democraten, zou de autoriteit van de SEC over crypto beperken en de bevoegdheden van de CFTC uitbreiden.

Waarom deze wetgeving?

De cryptowereld heeft te maken gehad met een reeks mislukkingen, fraudegevallen en faillissementen. Gensler stelt dat deze problemen niet te wijten zijn aan het gebrek aan regels, maar omdat veel spelers in de crypto-industrie zich niet aan de regels houden. Desondanks overweegt de SEC om ether exchange-traded funds (ETF’s) goed te keuren, wat een aanzienlijke uitbreiding van de toegang van investeerders tot crypto zou betekenen.

Ether ETF’s: Een game changer?

Als de SEC de ether ETF-aanvragen goedkeurt, zou dit een nieuwe mijlpaal zijn in de acceptatie van cryptovaluta. Eerder dit jaar keurde de SEC-bitcoin ETF’s goed, wat een enorme boost was voor de cryptowereld en traditionele financiële giganten. BlackRock’s bitcoin ETF heeft nu $ 19,2 miljard aan beheerd vermogen. De goedkeuring van ether ETF’s zou de weg vrijmaken voor nog meer investeerders om de cryptomarkt te betreden.

Onder leiding van Gensler is de SEC een belangrijke tegenstander van de cryptowereld geworden vanwege hun standpunt dat veel digitale activa risico’s vormen voor investeerders en gereguleerd moeten worden als effecten. De nieuwe wetgeving van het Huis probeert hier een einde aan te maken en innovatie te bevorderen.

Innovatie vs. regulering

Patrick McHenry, voorzitter van de House Financial Services Committee, verklaarde dat de instanties moeten inzien dat het Congres actie onderneemt. Hij is van mening dat een Ethereum ETF slimme en veilige innovatie zou zijn. De markt had zich voorbereid op een teleurstelling van de SEC, maar de signalen van afgelopen maandag suggereren dat de goedkeuring mogelijk toch komt.

Wat betekent dit voor investeerders?

Goedkeuring van ether ETF’s zou betekenen dat meer beleggers toegang krijgen tot deze digitale activa via gereguleerde en veilige beleggingsproducten. Dit kan de cryptomarkt verder legitimeren en de adoptie ervan versnellen. Voor Nederlandse crypto-enthousiastelingen en investeerders biedt dit een unieke kans om hun portefeuilles te diversifiëren en te profiteren van de groeiende markt.

Niet iedereen is blij met de potentiële goedkeuring van ether ETF’s. Sommigen, zoals Benjamin Schiffrin van Better Markets, vrezen dat meer blootstelling aan de cryptomarkt zonder voldoende investeringsbescherming problematisch kan zijn. De verdere verstrengeling van crypto met het traditionele financiële systeem zou de risico’s kunnen vergroten.

Vooruitgang

De komende wetgeving en mogelijke goedkeuring van ether ETF’s door de SEC markeren een cruciaal moment voor de cryptomarkt. Deze ontwikkelingen kunnen leiden tot bredere acceptatie en integratie van digitale activa, wat aanzienlijke kansen biedt voor investeerders. Blijf geïnformeerd, onderzoek de mogelijkheden en overweeg hoe je kunt profiteren van deze historische veranderingen in de financiële wereld.

 


The post SEC Onder Vuur in de Crypto-Industrie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.