SEC ‘neigt’ naar goedkeuren ethereum ETF, vandaag mogelijk het besluit

Deze week zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hoe dan ook de knoop moeten doorhakken of ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds gelanceerd mogen worden. Het vertrouwen in een goede afloop is sinds gisteravond opeens fors toegenomen, omdat de SEC om versnelde updates heeft gevraagd bij de handelsbeurzen. 

De commissie zou tevens hebben aangegeven bij de beurzen dat het ‘’neigt’’ naar het goedkeuren van de ETH-fondsen. Hoewel de eerste definitieve deadline aanstaande donderdag is, zou de beslissing al vandaag kunnen vallen.

Goedkeuring ETH-fondsen op de loer

Tot gisteravond leek bijna niemand vertrouwen te hebben dat deze week de eerste Amerikaanse spot ether ETF goedgekeurd zou worden. Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart brachten hier echter verandering in. Zij lieten weten hun verwachtingen drastisch te hebben verhoogd. Waar ze eerst de kans op goedkeuring op 25% schatten, achten ze deze nu maar liefst 75%.

De positieve wending komt doordat de SEC gisteravond de beurzen zou hebben gevraagd om hun aanvragen op een “versnelde basis” bij te werken. 

Uit een rapport van Barrons geciteerd wordt, blijkt tevens dat de financiële waakhond de beurzen, waarop de fondsen genoteerd zouden moeten worden, dat ze neigen naar het goedkeuren van de ETF’s.

“Wat veranderde is dat het SEC-personeel maandag aan de beurzen waar de producten genoteerd zouden worden, vertelde dat ze neigen naar goedkeuring,” aldus Barron’s, verwijzend naar personen die bekend zijn met de zaak. “De instantie heeft opmerkingen gemaakt over de aanvragen die, als ze op tijd worden opgelost, al deze week tot goedkeuring kunnen leiden.”

Herziene ethereum ETF-aanvragen

Wall Street gigant Fidelity was gisteren de eerste die gehoor gaf aan de oproep van de SEC om een aangepaste ETF-aanvraag in te dienen. De meest opvallende wijziging was het loslaten van ethereum staking, om de SEC tevreden te stellen. Mogelijk beschouwt de toezichthouder gestakete ether namelijk als effect.

Inmiddels hebben ook VanEck, Franklin Templeton, Galaxy/Invesco en ARK Invest/21Shares herziene aanvragen ingediend. Stuk voor stuk hebben ze de optie tot staking van de onderliggende ether voor het fonds laten varen.

Morgen staat de allereerste definitieve deadline op de agenda, voor de aanvraag van VanEck. Volgens Balchunas zouden we ook vandaag echter al goed nieuws kunnen krijgen, zo liet hij op socialmediaplatform X weten. Dat de SEC groen licht zal verkondigen is geen zekerheid.

Crypto-analisten en -investeerders wachten echter in volste vertrouwen het besluit af.

 


The post SEC ‘neigt’ naar goedkeuren ethereum ETF, vandaag mogelijk het besluit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.