SEC klaagt cryptobeurs Kraken aan

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken. Dat meldt persbureau Reuters.

Kraken aangeklaagd door SEC

Volgens de Securities & Exchange Commission heeft Kraken een online cryptobeurs geëxploiteerd zonder registratie bij de SEC. De aanklacht is formeel gestuurd naar Payward Inc., bekend als “Kraken”.

De SEC beweert dat Kraken sinds 2013 een online handelsplatform heeft geëxploiteerd waar klanten cryptomunten konden kopen en verkopen, en dat veel van die activa gebaseerd waren op beleggingscontracten onder de Amerikaanse effectenwetten.

Volgens het gerechtsdocument trad Kraken op als makelaar, dealer, beurs en clearinghuis voor deze crypto-activa effecten zonder zich bij de SEC te registreren.

Dit resulteerde in het innen van miljarden dollars aan kosten en handelsinkomsten van investeerders zonder te voldoen aan de Amerikaanse effectenwetten die bedoeld zijn om investeerders te beschermen.

De SEC beweert ook dat de bedrijfspraktijken van Kraken, ontoereikende interne controles en ontoereikend archiefbeheer extra risico’s met zich meebrengen. Zo hield Kraken volgens het gerechtsdocument soms meer dan $33 miljard aan klantencrypto-activa vast en vermengde deze met zijn eigen activa. Volgens de SEC creëert dit een aanzienlijk risico op verlies voor zijn klanten.

Daarnaast beweert de SEC dat Kraken soms meer dan $5 miljard aan contant geld van klanten aanhield en een deel van het geld van zijn klanten vermengde met zijn eigen geld. Kraken betaalde zelfs soms zijn operationele kosten rechtstreeks vanuit bankrekeningen die klantengeld bevatten.

De zaak van de SEC is gebaseerd op de Securities Exchange Act van 1934, die werd aangenomen om nationale effectenmarkten te reguleren.

De SEC betoogt dat de activiteiten van Kraken vallen binnen het bereik van de Amerikaanse effectenwetten door het exploiteren van een platform waar crypto-activa worden aangeboden en verkocht als beleggingscontracten.


The post SEC klaagt cryptobeurs Kraken aan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.