SEC Kan Aankomende Dinsdag Bitcoin ETF Goedkeuren, Deadline in Zicht

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat mogelijk op het punt om aanvragen voor een spot Bitcoin ETF goed te keuren. Volgens een recent rapport van Reuters, uitgebracht op zaterdag 30 december, is er een sterke indicatie dat de SEC mogelijk al op de aanstaande dinsdag haar goedkeuring zal verlenen aan aanvragen voor spot Bitcoin Exchange-Traded Funds.

Deze potentiële goedkeuring komt net voor de kritische deadline van 10 januari 2024. Op deze datum is de SEC verplicht om haar finale besluit bekend te maken over de langverwachte aanvragen van investeringsfondsen zoals ARK Invest en 21Shares.

Betrokkenheid van JPMorgan CEO Jamie Dimon

Opvallend in dit proces is de rol van JPMorgan, dat als grootste aangewezen deelnemer niet alleen voor BlackRock’s Bitcoin ETF optreedt, maar ook voor andere aanvragers. Echter, JPMorgan CEO Jamie Dimon heeft zich recentelijk uitgesproken tegen Bitcoin en crypto in het algemeen, waarbij hij aangaf dat deze voornamelijk voor criminele doeleinden gebruikt worden. Tijdens een hoorzitting in de Senaat eerder deze maand zei hij: “Ik ben altijd diep gekant tegen crypto, Bitcoin, etc… De echte gebruikscase is voor criminelen, drugshandelaren, witwassen en belastingontduiking.”

Laatste aanpassingen ETF-aanvragen

Een dag voor het rapport van Reuters, dienden bedrijven als BlackRock, ARK Invest en 21 Shares, Invesco Galaxy, Fidelity, Valkyrie, WisdomTree, Bitwise, Franklin Templeton en VanEck allemaal hun laatste wijzigingen in hun S-1 aanvragen in. De SEC had vrijdag als deadline gesteld voor het indienen van de laatste aanpassingen. Deze wijzigingen omvatten details zoals kosten en ‘geautoriseerde deelnemers’ (AP’s).

Als het gaat om kosten heeft Invesco Galaxy aangegeven de eerste zes maanden en voor de eerste $5 miljard van haar Bitcoin ETF geen kosten in rekening te brengen. Haar sponsorvergoeding is echter vastgesteld op 0,59%, terwijl die van Fidelity aanzienlijk lager is met 0,39%. Een ander belangrijk detail was de aangepaste S-1 van Bitwise, die aangaf dat een niet nader genoemde entiteit hun Bitcoin ETF (BITB) zou financieren met $200 – veel meer dan de $10 miljoen startkapitaal voor BlackRock’s ETF.


The post SEC Kan Aankomende Dinsdag Bitcoin ETF Goedkeuren, Deadline in Zicht appeared first on Bitcoinmagazine.nl.