SEC in gesprek met Grayscale over conversie GBTC in Spot ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is in gesprek met Grayscale om de Grayscale Bitcoin Trust, het grootste bitcoin-fonds ter wereld, om te toveren in een Spot Bitcoin ETF. Nadat een rechter eerder dit jaar bepaalde dat de argumenten van de SEC om de conversie van GBTC in een Spot ETF niet steekhoudend waren, lijkt de toezichthouder nu meer open te staan voor deze verandering.

De goedkeuring van een dergelijk beleggingsproduct zou, met grote spelers als BlackRock die momenteel in de race zijn, een gigantische instroom van kapitaal richting Bitcoin kunnen veroorzaken.

SEC en Grayscale in gesprek over Bitcoin ETF

Sinds de positieve beslissing van de rechter voor Grayscale is het in gesprek met de SEC om een oplossing te vinden voor GBTC en de omtovering van het fonds in een Spot ETF.

De rechter bepaalde dat de argumenten voor de afwijzing van de SEC “arbitrair en wispelturig” waren. Om die reden moet de SEC volgens de rechter met nieuwe en betere argumenten komen.

Vanuit de industrie is er echter de overtuiging dat die argumenten niet bestaan, waardoor de Spot Bitcoin ETF op dit moment een kwestie van tijd lijkt. Craig Salm, het hoofd van de juridische afdeling van Grayscale, is op dit moment optimistisch over de goedkeuring van de Spot ETF voor zijn bedrijf.

“Op dit moment zijn we enorm gefocust op een constructieve aanpak met de Trading and Markets divisie van de SEC. Maar er moeten nog steeds wat dingen besloten worden. Over het algemeen zijn de gesprekken goed en is het een kwestie van wanneer en niet een kwestie van of de Spot ETF komt”, aldus Salm.

90 procent kans op Spot Bitcoin ETF in januari 2024

Als het niet lukt om de Spot Bitcoin ETF nog in 2023 te realiseren, dan is het volgens Bloomberg ETF-experts James Seyffart en Eric Balchunas alsnog een kwestie van tijd voordat het felbegeerde beleggingsproduct op de markt komt.

Grappig genoeg zijn we nu op een moment aangekomen dat de SEC kans heeft om alle 12 de aanmeldingen op hetzelfde moment goed te keuren. Dat is hiervoor nog niet goed gekomen.

Zou dat de reden zijn dat de markt (op het moment van schrijven) zo bullish is? De Bitcoin koers explodeerde zojuist boven de 36.000 dollar uit en handelt momenteel op 36.350 dollar. De Aziatische markt koopt momenteel gulzig in.

 


The post SEC in gesprek met Grayscale over conversie GBTC in Spot ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.