SEC gaat akkoord met uitstel van civiel proces tegen Do Kwon

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stemt ermee in om een civiel proces tegen Terraform Labs en mede-oprichter Do Kwon uit te stellen.

De reden hiervoor is dat Kwon mogelijk op tijd wordt uitgeleverd en dan ook bij het proces aanwezig kan zijn. Er lopen aanklachten tegen de Zuid-Koreaan vanwege de LUNA-flop en de TerraUSD-crash waardoor in totaal $40 miljard aan cryptovaluta verdampte.

In een maandag ingediende aanvraag bij de federale rechtbank van Manhattan zei de SEC dat een ‘bescheiden’ uitstel van het proces van 29 januari gerechtvaardigd was. Volgens de verklaringen van de advocaat die Kwon wilde bijwonen, gaat er medio maart een uitlevering uit Montenegro plaatsvinden. Kwon zou dan eindelijk naar de Verenigde Staten komen, nadat hij in het Oost-Europese land al even in de gevangenis zat wegens identiteitsfraude.

De advocaat verzet zich wel tegen afzonderlijke processen voor Terraform en Kwon, omdat het zei dat de zaken vrijwel identiek zijn. Volgens hem zou het onnodig zijn om alle betrokkenen tweemaal te komen laten opdagen om getuigen af te geven.

De Amerikaanse districtsrechter Jed Rakoff zal beslissen of de datum van het proces wordt verplaatst. De SEC pleit om agendatechnische redenen voor 15 april. De advocaat van Kwon verzocht om uitstel tot ten minste 18 maart, en zei maandag dat hij geen verdere uitstel zou vragen, zelfs niet als Kwon op de nieuwe datum niet aanwezig zou kunnen zijn.

Kwon wordt ook geconfronteerd met een uitleveringsverzoek van zijn geboorteland Zuid-Korea. Hij werd afgelopen maart in Montenegro gearresteerd.


The post SEC gaat akkoord met uitstel van civiel proces tegen Do Kwon appeared first on Bitcoinmagazine.nl.