SEC en Ripple: Een juridische strijd over een miljardenboete

De juridische strijd tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten en het blockchainbedrijf Ripple is opnieuw opgelaaid. De SEC heeft voorgesteld dat Ripple bijna $2 miljard moet betalen voor vermeende overtredingen in de verkoop van zijn XRP-tokens aan institutionele beleggers. Ripple heeft echter tegengas gegeven en betoogt dat een dergelijke boete buitenproportioneel is, en heeft voorgesteld dat een redelijkere boete niet meer dan $10 miljoen zou moeten bedragen.

Volgens de SEC bestaat de voorgestelde boete uit $876 miljoen aan onrechtmatig verkregen winsten, $198 miljoen aan voorafgaande rente en nog eens $876 miljoen aan civiele boetes. Ripple heeft deze bedragen publiekelijk betwist en beweert dat de eisen van de SEC ongegrond zijn, zowel juridisch als principieel. Ripple stelt dat zij zich in de toekomst zullen blijven houden aan de regelgeving, en dat de draconische eisen van de SEC de gehele industrie onredelijk zouden intimideren​.

De uitkomst van deze zaak zal mogelijk verstrekkende gevolgen hebben voor de regelgeving rondom digitale activa in de Verenigde Staten en daarbuiten. Het proces loopt al jaren, en het lijkt erop dat het nog wel even gaat duren.

Speculeren op XRP

Deze juridische strijd heeft ook invloed op de markt. Ondanks de rechtszaak heeft de prijs van XRP onlangs een positieve trend getoond, wat wijst op een groeiend vertrouwen van beleggers. Dit komt mogelijk door Ripple’s verdediging dat de verkoop van XRP aan niet-Amerikaanse beleggers na de initiële klachten overwegend conform de regels is verlopen.

 


The post SEC en Ripple: Een juridische strijd over een miljardenboete appeared first on Bitcoinmagazine.nl.