SEC-commissaris: ‘SEC boog de regels om voor goedkeuring Spot Bitcoin ETF’

SEC-commissaris Mark Uyeda maakt zich “ernstig zorgen” over bepaalde aspecten van de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs. Volgens Uyeda boog de Securities and Exchange Commission (SEC) de regels om voor het goedkeuren van de felbegeerde Spot Bitcoin ETFs.

Grappig genoeg stemde Uyeda wel VOOR de goedkeuring van de Spot ETFs, maar heeft hij kritiek op de onderliggende analytische benadering van de commissie voor het bereiken van zijn beslissing.

Uyeda is bang voor de toekomst

Uyeda maakt zich met name zorgen over de impact van deze manier van besluitvorming op de toekomst van de SEC. “De gebrekkige redenering bij de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF kan de SEC nog jaren achtervolgen”, zo laat hij weten.

Volgens Uyeda heeft de SEC de kans gemist om bitcoin te behandelen als elke andere grondstof. In plaats daarvan koos de commissie ervoor om bitcoin veel strenger te behandelen.

Normaal gesproken hadden de Spot Bitcoin ETFs volgens Uyeda al veel eerder op de markt moeten komen. In de beslissing is geen extra uitleg gegeven voor de strenge behandeling die de Spot ETFs kregen ten opzichte van de Futures ETFs, terwijl dat WEL had moeten gebeuren.

Uyeda claimt dat de SEC een “nieuwe standaard” heeft uitgevonden, vanwege de wijze waarop de Spot Bitcoin ETFs zijn goedgekeurd. Ze voldeden niet aan de “significante markt-test” maar zijn op basis van “andere gronden” goedgekeurd.

De commissaris is van mening dat de SEC jaren geleden al veel duidelijker had moeten zijn over de eisen die ze aan een Spot Bitcoin ETF wilden stellen. Nu komt de beslissing vrijwel uit het niets.

Wat gaat bitcoin nu doen?

De grote vraag is hoe de bitcoin koers vandaag op de goedkeuring gaat reageren. In eerste instantie zagen we een voorzichtige daling, maar inmiddels is de digitale munt weer voorzichtig aan het klimmen.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 46.285 dollar en staat er een stijging van 1,72 procent op de borden.

De meest opvallende stijger vandaag is misschien wel ethereum. De munt van Vitalik Buterin staat vandaag met 10,49 procent in de plus. Dat is niet de reactie van de markt die de meeste mensen hadden verwacht, maar dat is wel de realiteit.


The post SEC-commissaris: ‘SEC boog de regels om voor goedkeuring Spot Bitcoin ETF’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.