SEC bekijkt opties: Nieuw Voorstel voor Bitcoin ETFs Verandert Crypto?

De U.S. Securities and Exchange Commission lijkt dichter bij het goedkeuren van spot Bitcoin Exchange-Traded Funds te zijn gekomen. Volgens informatie van Bloomberg-analist Eric Balchunas heeft de SEC overlegd over de werkwijze van deze ETF’s, waarbij ze opvallend genoeg een voorkeur geven voor het gebruik van contant geld om de ETFs te backen.

Verschuiving van de SEC

Deze verschuiving van de SEC wijst op een behoorlijke afwijking van hoe ETF’s normaal benaderd worden. Gewoonlijk worden ETF-aandelen verkregen door het inbrengen van activa zoals Bitcoin, maar de SEC stelt nu voor om contant geld te gebruiken voor de aankoop van deze aandelen. Dit heeft potentieel grote gevolgen voor de structuur en werking van ETF’s, waardoor ETF-uitgevers direct Bitcoin-transacties kunnen afhandelen. Dit zou de moeilijkheden rondom ETF’s kunnen verminderen en de privacy en flexibiliteit binnen het ETF-ecosysteem kunnen vergroten.

Meer Bitcoin ETF aanvragen?

Voor deze recente ontwikkeling waren er slechts enkele aanvragers van spot Bitcoin ETF’s die plannen hadden voor geldcreatie. Als gevolg van de gewijzigde voorkeur van de SEC zullen andere aanvragers mogelijk hun strategieën moeten heroverwegen. Eric Balchunas van Bloomberg interpreteert deze verschuiving als een positieve indicatie van de SEC’s vooruitstrevende houding ten aanzien van een regelgevend kader voor ETF’s, ondanks dat de SEC de besprekingen niet publiekelijk heeft bevestigd.

De acties van de SEC, waaronder het actief zoeken naar meningen over diverse ETF-aanvragen sinds eind september, ondersteunen de beweringen van Balchunas. Deze gesprekken richten zich op typische zorgen in de cryptomarkt, zoals de mogelijkheid van marktmanipulatie en het belang van goede beveiliging.

Met het oog op de beslissing van de SEC over een aanvraag voor een spot Bitcoin ETF van ARK Invest, verwacht tegen 10 januari 2024, kijken we allemaal erg uit naar wat de SEC gaat doen, en wat de gevolgen hiervan zijn voor de algehele cryptomarkt. Misschien luidt deze beslissing wel de volgende bullrun in?


The post SEC bekijkt opties: Nieuw Voorstel voor Bitcoin ETFs Verandert Crypto? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.