Schuldeisers Mt. Gox krijgen mail over uitbetaling geld in 2023

Tien jaar na de cryptohack op Mount Gox zijn crediteuren eindelijk geïnformeerd over een terugbetalingsplan dat in 2023 ingaat.

Mt. Gox uitbetaling

In een e-mail die woensdag naar de crediteuren is gestuurd, kondigde curator Nobuaki Kobayashi de plannen aan om in 2023 met de terugbetalingen te beginnen. Dit proces zou dan in 2024 nog doorlopen.

De e-mail bevatte details over het tijdstip van de terugbetaling en de logistieke aspecten. Dit is allemaal gebaseerd op het terugbetaalplan dat in februari 2021 door de rechtbank van Tokio werd goedgekeurd.

Bij het terugbetalen van crediteuren is ongeveer 141.686 BTC en 143.000 Bitcoin Cash gemoeid. Nu de prijs van bitcoin aanzienlijk hoger is vergeleken met 2014, zullen crediteuren meer dollars ontvangen, ondanks dat ze minder bitcoin terugkrijgen.

De exacte timing van individuele betalingen is niet bekend. De e-mail verwijst de schuldeisers naar het online registratiesysteem om hun status te controleren en ervoor te zorgen dat geregistreerde informatie wordt goedgekeurd en geldig is. Hier moeten ze de betalingsmethode en bestemmingsgegevens invullen.

Bij een hack van Mt. Gox in 2014 werden ongeveer 650.000 tot 850.000 bitcoin gestolen. Een deel ervan was van de beurs zelf, maar het overgrote merendeel van klanten.

Schuldeisers wachten al jaren op compensatie via een complexe juridische strijd. Mount Gox heeft uiteindelijk slechts ongeveer 200.000 van de verloren bitcoin teruggevonden.


The post Schuldeisers Mt. Gox krijgen mail over uitbetaling geld in 2023 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.