Schokkende arrestatie: Cartier erfgenaam wast miljoenen wit met cryptocurrency

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft een erfgenaam van het Cartier-juwelenimperium gearresteerd op beschuldiging van het witwassen van geld verkregen uit drugshandel. Maximilien de Hoop Cartier, rechtstreeks afstammeling van Louis Cartier, de oprichter van het beroemde merk, werd in Miami aangehouden. Daar zou hij hebben samengewerkt met een Colombiaans drugskartel. Wat interessant is, is dat deze witwassingen zouden zijn gebeurt met de USDT stablecoin.

Meerdere aanklachten tegen Maximilien na witwassing met USDT

Maximilien staat voor verschillende aanklachten, waaronder geld witwassen via crypto, samenzwering tot geld witwassen, handelen in goederen verkregen uit illegale activiteiten, en het opereren als een ongelicenseerde geldtransmitter. Deze beschuldigingen zijn het gevolg van pogingen om 100 kilo cocaïne te importeren en honderden miljoenen dollars te witwassen, voornamelijk via over-the-counter (OTC) transacties met de cryptocurrency USDT.

De autoriteiten melden dat Cartier en zijn medeplichtigen erin geslaagd zijn om 14,5 miljoen USDT wit te wassen voordat ze werden gearresteerd.

Maximilien Cartier, geboren in Frankrijk en met de Argentijnse nationaliteit, heeft het grootste deel van zijn leven buiten de typische kringen van de luxebusiness van zijn familie geleefd. Naast zijn betrokkenheid bij de criminele beschuldigingen, bezit hij ook Patagonia, een bedrijf dat handelt in wijn, bier en gebotteld water.

De rol van USDT in het witwassen van geld

Interessant is dat USDT bijzonder geschikt is bevonden voor witwasoperaties. Het functioneert als een directe vervanger van dollars maar kan, in tegenstelling tot traditionele bankoverschrijvingen, zonder toestemming via 16 blockchains naar iedereen wereldwijd verstuurd worden.

Deze eigenschap maakt USDT aantrekkelijk voor entiteiten zoals drugskartels die snelle, betrouwbare en ontraceerbare financiële transacties vereisen, waarbij de typische risico’s van contante leveringen en onbetrouwbare bankoverschrijvingen worden omzeild.

Ondanks het nut in dergelijke criminele ondernemingen, heeft het moederbedrijf van Tether herhaaldelijk verzekerd dat het werkt aan het verminderen van het criminele gebruik van USDT. Dit moet het imago dat crypto voor witwassen gebruikt wordt aanzienlijk verminderen.


The post Schokkende arrestatie: Cartier erfgenaam wast miljoenen wit met cryptocurrency appeared first on Bitcoinmagazine.nl.