Schikking tussen 2AC en BlockFi, maar details worden niet gedeeld

Een Amerikaanse faillissementsrechtbank heeft dinsdag een schikking goedgekeurd tussen cryptobank BlockFi en het ingestorte hedgefonds Three Arrows Capital. Laatstegenoemde staat in de industrie ook wel bekend als 3AC. De details van de schikking blijven verzegeld en worden dus niet bekend voor het brede publiek.

Met de goedkeuring werden de nog openstaande tegenvorderingen effectief afgehandeld. “Het is contra-intuïtief om de openbaarmaking van schikkingsdetails te eisen”, vertelt rechter Kaplan van de New Jersey Bankruptcy Court tijdens de hoorzitting van dinsdag.

Maandag verzocht de Amerikaanse trustee de rechter om de details publiek te maken. Het argument dat hij hiervoor gaf was dat er onvoldoende rechtvaardiging is voor de schuldenaars om dit soort informatie geheim te houden.

BlockFi diende in januari een motie in om de informatie uit de schikking te verzegelen. Het tevens failliete bedrijf noemde dat er “gevoelige, niet-publieke” informatie in staat, die een negatieve invloed zou kunnen hebben op toekomstige rechtszaken.

BlockFi ging in november 2022 de Chapter 11-faillissementsprocedure in. Na de ineenstorting van FTX viel uiteindelijk ook dit bedrijf om, nadat eerder nog even leek alsof de beurs een financiële boost zou kunnen geven aan BlockFi.

In september 2023 keurde de faillissementsrechtbank het Chapter 11-plan van BlockFi goed om zijn 10.000 schuldeisers terug te betalen. In oktober zei het bedrijf dat begon met het terugbetalen van krediteuren, nadat de rechter er in september goedkeuring voor gaf.

Eerder bereikte 3AC al een deal met Genesis over een openstaande bedrag van $1 miljard. De vermogensbeheerder viel eerder in 2022 om, na fouten met synthetische stablecoins, arbitragehandel met stETH en ook de LUNA-token.


The post Schikking tussen 2AC en BlockFi, maar details worden niet gedeeld appeared first on Bitcoinmagazine.nl.