Schikking Genesis in zaak tegen regelgever New York over Earn-programma

De failliete cryptolender Genesis Global heeft een schikking getroffen in de rechtszaak met de New York State Attorney General (NYAG) Letitia James. James klaagde Genesis aan wegens vermeende oplichting van klanten via hun Earn-programma. Hiermee konden klanten rente verdienen door hun digitale activa uit te lenen. Volgens de SEC is dit een niet-geregistreerd effectenaanbod.

Omdat dat illegaal zou zijn zonder de juiste licenties, werd het bedrijf op het matje geroepen. De schikking van Genesis met de NYAG schetst voorwaarden waarbij activa die door de autoriteiten in beslag hadden kunnen worden genomen, nu worden teruggegeven aan Earn-klanten en andere schuldeisers.

Deze regeling volgt op een afzonderlijke schikking van $21 miljoen die Genesis nog wel gaat betalen aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze schikking draait ook om het Earn-programma.

Afgelopen oktober spande Letitia James een rechtszaak aan tegen Genesis, het moederbedrijf Digital Currency Group (DCG), en Gemini. Het drietal zou fraude van $1,1 miljard hebben gepleegd. De schikking gaat nu echter alleen tussen Genesis en de faillissementsrechtbank. Gemini en DCG worden daarin niet genoemd.

Hoewel al de bedrijven het wangedrag hebben ontkend, stemt eerstgenoemde nu toch in met deze oplossing. Daarmee zijn ze officieel niet aansprakelijk, maar is de zaak wel voorbij. Bovendien heeft Genesis toegezegd zijn activiteiten in New York te stoppen en gaat het een proces van liquidatie in.

Genesis zal op 14 februari het voorgestelde liquidatieplan voorleggen aan rechter Sean Lane van de faillissementsrechtbank van New York.


The post Schikking Genesis in zaak tegen regelgever New York over Earn-programma appeared first on Bitcoinmagazine.nl.