Scaramucci verwacht bitcoin koers van $170.000 na de halving

Anthony Scaramucci, een Amerikaanse legende op Wall Street, verwacht na de volgende halving van bitcoin een koers van 170.000 dollar. De oprichter en directeur van Skybridge Capital vertelt als gast bij de podcast van Scott Melker hoe hij tot die voorspelling komt.

Op de lange termijn verwacht Scaramucci zelfs dat bitcoin de helft van de marktwaarde van goud bereikt, wat een koers van 400.000 dollar zou opleveren.

Een bitcoin koers van 170.000 dollar

De manier waarop Anthony Scaramucci bij zijn koersvoorspelling van 170.000 dollar per bitcoin komt is redelijk eenvoudig. Hij pakt de koers van bitcoin op de dag van de halving en vermenigvuldigt die met vier.

“Ik gebruik de bitcoin koers van 35.000 dollar voor de halving en dat is een redelijk conservatief getal. Laten we zeggen dat we op 50.000 dollar zitten in april, dan zou je op 200.000 dollar uitkomen.

Als we op 60.000 dollar zitten, dan zou dat 18 maanden later zelfs een bitcoin koers van 240.000 dollar kunnen opleveren”, aldus Scaramucci.

Als het gaat om meer lange-termijn voorspellingen voor de bitcoin koers, dan voorziet hij dus een inhaalrace op goud. Mocht bitcoin erin slagen om de helft van de market cap van het edelmetaal aan te tikken, dan zou dat volgens Scaramucci een bitcoin koers van 400.000 dollar opleveren.

Scaramucci prijst BlackRock CEO

Verder heeft Scaramucci lovende woorden over voor BlackRock CEO Larry Fink, die door velen wordt gezien als de meest machtige persoon binnen de financiële wereld.

Larry Fink was jarenlang een grote tegenstander van bitcoin. Hij kon de waarde van de digitale munt maar niet begrijpen. Nu is hij van mening veranderd en geeft hij aan een “grote geloof” in bitcoin te hebben.

“Ik geef Larry veel krediet, omdat hij echt zijn huiswerk heeft gedaan wat bitcoin betreft. Je moet een hele slimme leider zijn om te zeggen dat bitcoin geen waarde heeft, om vervolgens 24 maanden later je fouten toe te geven”, zo vertelt Scaramucci.

Dat is precies wat Larry Fink gedaan heeft en dat valt inderdaad te prijzen.


The post Scaramucci verwacht bitcoin koers van $170.000 na de halving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.