SBF memecoins extreem volatiel na gevangenisstraf van 25 jaar

Sam Bankman-Fried (SBF) kreeg gisteren van de rechter te horen dat hij 25 jaar moet brommen. Voor veel “investeerders” was dat een reden om op SBF memecoins te duiken, waardoor de koersen van die munten gisteren alle kanten opschoten.

Enkele uren voor zijn veroordeling lanceerde een ontwikkelaar Sam Baseman Fraud, met de ticker $FTX op de Base blockchain van Coinbase.

Stijging van 23.300 procent

In slechts zeven uur tijd wist de SBF memecoin met meer dan 23.300 procent te stijgen. Daardoor kwam de munt op een market cap van 1,5 miljoen dollar terecht, wat natuurlijk helemaal niets voorstelt in het grote plaatje. Zelfs ten opzichte van andere grote memecoins stelt het niets voor.

Zo heeft Dogecoin een market cap van rond de 20 miljard dollar. Vrij snel na de lancering viel de token alweer hard naar beneden.

Ongeveer twee uur voor de veroordeling van SBF verscheen plotseling de Som Bonkmon Fraud token op Solana. Deze memecoin schoot naar een marktwaarde van 20 miljoen dollar en steeg daarmee met 18.000 procent vanaf de initiële waarde van 30.000 dollar.

Niet lang daarna klapte de koers weer naar beneden en verloor het 95 procent van zijn all-time high. Inmiddels lijkt de “hartslag” van de token compleet verdwenen.

Het blijft bizar om te zien hoe memecoins voor dit soort rendementen kunnen zorgen. Er zit immers nul onderliggende waarde in deze projecten, behalve dat het soms leuke grapjes zijn.

Jeo Boden en Doland Tremp

In aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen zijn er twee memecoins die de show stelen op de blockchain van Solana. Het gaat dan om Jeo Boden en Doland Tremp.

Allebei de tokens, die een soort debiele versie van de politici moet voorstellen, scoorden al gigantische rendementen. Zo staat Doland Tremp ($TREMP) over de afgelopen 24 uur op een stijging van ruim 70 procent, waarmee het een market cap van 88 miljoen dollar heeft.

Jeo Boden heeft een market cap van 283 miljoen dollar en is daarmee al een stuk groter dan Doland Tremp. Zou dat richting de verkiezingen nog kunnen omdraaien? Dat weet niemand, want met deze tokens is het natuurlijk wat de gek ervoor geeft.

Investeerders hopen natuurlijk dat het explosief gaat worden in aanloop naar de verkiezingen.


The post SBF memecoins extreem volatiel na gevangenisstraf van 25 jaar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.