Santiment: bitcoin koers van $100.000 in aantocht

Het on-chain analyseplatform Santiment gelooft dat bitcoin binnenkort het niveau van 100.000 dollar per munt kan bereiken. Daarvoor moet echter wel de correlatie tussen crypto en aandelen omalag. In een nieuwe video-update deelt Brian Quinlivan, het hoofd van de marketingafdeling van Sanitiment, dat bitcoin zich los zou kunnen trekken van de S&P 500.

Dat zou volgens Quinlivan een historisch en bullish signaal zijn.

Bitcoin koppelt zich los van de S&P 500?

“Na het slechte nieuws over de inflatie kan dit weleens het signaal zijn dat crypto zich loskoppelt van aandelen en zijn eigen plan trekt. De uiteinden van de bullmarkten vonden de afgelopen 15 jaar plaats onder die omstandigheden voor bitcoin, als er geen correlatie met de S&P 500 was.

Het hoeft niet tegenovergesteld te zijn, zoals nu het geval is, maar als ze enigszins in een andere richting bewegen is dat al een goed teken. Dan kunnen we mogelijk verder om de mijlpalen van 80.000, 90.000 en 100.000 dollar te bereiken die vaak worden genoemd door de bulls”, aldus Quinlivan.

Santiment merkte het verschil in koersgedrag tussen bitcoin en de S&P 500 op na de verse inflatiedata van afgelopen woensdag.

Wat dat betreft wordt het interessant om tijdens de Amerikaanse beursopening te kijken hoe bitcoin en de S&P 500 zich vandaag tot elkaar verhouden.

Bitcoin en goud

Wat de situatie nog interessanter maakt, is dat bitcoin en goud op hetzelfde moment aan een positieve periode bezig zijn. Ook goud blijft op dit moment stijgen, terwijl de S&P 500 het dus even wat moeilijker heeft met de hoge inflatiecijfers.

Goud staat vandaag gewoon weer 1,11 procent in de plus en flirt momenteel met de koers van 2.400 dollar. Eerder vandaag schoot de koers daar net overheen voor een nieuwe all-time high.

Zou er een grote vlucht naar veiligheid bezig zijn onder investeerders? Ss het afwijkende koersverloop van bitcoin ten opzichte van de S&P 500 een teken dat de digitale munt samen met goud als veilige asset wordt beschouwd?

Dat zou zomaar kunnen en wat dat betreft kan 2024 nog weleens een heel boeiend jaar worden voor ons als bitcoiners.


The post Santiment: bitcoin koers van $100.000 in aantocht appeared first on Bitcoinmagazine.nl.