Samson Mow: “Bitcoin naar 1 miljoen dollar komt héél binnenkort, verwacht terugval altcoins”

Opvallende uitspraken van bitcoinonderner Samson Mow in de podcast ‘What Bitcoin Did’ van Peter McCormack. Mow zegt dat een prijs van $1 miljoen ‘heel binnenkort’ komt. Tegelijkertijd waarschuwt hij voor een forse terugval van altcoins.

Bitcoin prijs van 1 miljoen dollar

Voormalig Blockstream CSO en nu hoofd van bitcoinbedrijf Jan3, Samson Mow, is een uitgesproken bitcoinmaximalist die verwacht dat BTC “heel binnenkort” $1 miljoen zal bereiken. Welke argumenten heeft hij voor deze reuzensprong? Bovendien waarschuwt Mow voor een aanstaande crash in de prijs van altcoins. Volgens hem zijn de huidige marktwaardes van bepaalde altcoins “onhoudbaar”.

Een miljoen dollar voor één bitcoin klinkt als een onhaalbare missie, maar volgens Mow is deze mijlpaal dit jaar nog mogelijk. “Ik denk dat we dit jaar $1 miljoen gaan bereiken… zo niet dit jaar, dan volgend jaar. Maar het komt heel binnenkort,” zo luidt de mening van de CEO van Jan3. Momenteel corrigeert de koers overigens flink tot ~$67.000, om één miljoen dollar te bereiken moet de cryptomunt nog ruim 1.200 procent stijgen.

Volgens Mow zijn de drijvers achter deze toekomstige prijsgroei de huidige vraag-aanbod dynamiek waarbij Wall Street bedrijven steeds meer bitcoin gaan opslokken voor hun beleggingsproducten (ETF’s en aanverwachte producten). Ook de aankomende vierde halving kan een factor van betekenis zijn. De goedkeuring van een reeks spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in januari is in korte tijd uitgegroeid tot een mijlpaal voor de opkomende bitcoinmarkt. Met institutionele beleggers nu aan boord, is de vraag naar bitcoin aanzienlijk gegroeid, aangezien de fondsen dagelijks bitcoin blijven kopen.

“Het hele opzet dat we nu hebben is perfect voor een run-up. Je hebt een vraag die het aanbod ver overtreft. En in het aanbod komt er een knip. Je weet dat de halving over een maand is. De exchange-traded funds alleen al halen ongeveer 22.000 BTC binnen… Dus de vraag is als 10x. Nu gaat het naar 20x, dus de prijs zou dienovereenkomstig moeten reageren,” legt hij uit. Historisch gezien zijn halving events voorbodes geweest van enorme prijsstijgingen van bitcoin, in de praktijk moet blijken of het deze cyclus ook lukt. Een cryptomunt gaat nooit lineair naar een nieuw hoogtepunt.

Gaan alts bloeden?

Samson Mow waarschuwt dat een forse crash van altcoins te verwachten is. Door te wijzen op het enorme verschil in dagelijkse instromen tussen spot Bitcoin exchange-traded funds en andere crypto’s, suggereert Mow dat altcoins overgewaardeeerd zijn.

Hij vergelijkt de marktkapitalisatie van een Solana (SOL) met bedrijven zoals MicroStrategy, en in zijn ogen is eerstgenoemde dan sterk overgewaardeerd.

In reactie op vragen van X gebruikers over mogelijke marktdynamiek onthulde Mow dat hij een ongekend scenario verwacht waarbij een grote terugval van altcoins samenvalt met bitcoin’s voortdurende rally. Deze prognose wijst op een variatie van de gebruikelijke trend waarbij altcoins de prijsactie van BTC nabootsen.

Er zijn overiges analisten die er een andere kijk op nahouden en denken dat alts juist kunnen profiteren van de huidige correctie van bitcoin.


The post Samson Mow: “Bitcoin naar 1 miljoen dollar komt héél binnenkort, verwacht terugval altcoins” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.