Roger Ver opgepakt in Spanje: VS wil $50 miljoen aan belastingen innen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bekendgemaakt dat Roger Ver, een prominente vroege investeerder in Bitcoin is aangeklaagd voor belastingfraude. Ver, die naar verluidt bijna 50 miljoen dollar aan belastingen heeft ontdoken, is in Spanje gearresteerd en wacht mogelijk op uitlevering aan de Verenigde Staten.

De vroege bitcoiner heeft een ietwat twijfelachtige geschiedenis. Tegelijkertijd kun je wel stellen dat hij veel voor de vroege bitcoin movement heeft betekend. De beste man zit momenteel in het verdomhoekje, maar was een van de eerste prominente (media)figuren rondom bitcoin. Niet voor niets stond hij bekend als ‘Bitcoin Jezus’.

Hij gokte op een gegeven moment voor afsplitsingen van het netwerk, zoals Bitcoin Cash, en verloor daarmee een hoop krediet.

Aanklacht tegen Ver

Volgens de aanklacht die op 30 april werd uitgebracht, wordt Ver beschuldigd van meerdere misdrijven waaronder postfraude, belastingontduiking en het indienen van valse belastingaangiften. De aanklachten zijn een direct gevolg van Ver’s vermeende falen om kapitaalwinsten uit de verkoop van Bitcoin en andere bezittingen te rapporteren, waardoor hij de Amerikaanse belastingdienst IRS voor ongeveer 48 miljoen dollar zou hebben benadeeld.

De details van de zaak wijzen erop dat Ver in juni 2017 de controle had over ongeveer 70.000 BTC. Dit was vóór de grote piek in de cryptomarkt later dat jaar. Hij zou veel van deze bitcoins hebben verkocht voor een totaalbedrag van 240 miljoen dollar. De Amerikaanse autoriteiten zijn voornemens Ver van Spanje naar de Verenigde Staten te halen om daar terecht te staan.

Deze ontwikkeling onderstreept de toenemende inspanningen van de Amerikaanse overheid om belastingontduiking binnen de cryptosector aan te pakken. Het illustreert tevens de risico’s die gepaard gaan met de handel en investeringen in cryptovaluta, waarbij de wetten en regelgeving continu in ontwikkeling zijn.

 

 

 

 


The post Roger Ver opgepakt in Spanje: VS wil $50 miljoen aan belastingen innen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.