Robinhood voegt Spot Bitcoin ETFs toe na goedkeuring

Robinhood CEO Vlad Tenev kondigt aan dat zijn beursplatform de nieuwe Spot Bitcoin ETFs gaat aanbieden. Dankzij de lancering van de Spot ETFs wordt het voor investeerders een stuk eenvoudiger om bitcoin te kopen en op een relatief veilige manier vast te houden.

Belangrijk voor bitcoin

De lancering van de Spot Bitcoin ETFs is een belangrijke ontwikkeling in het leven van de digitale munt.

Waarom?

Omdat dit niet alleen het kopen van bitcoin eenvoudiger maakt, maar voor veel investeerders vertegenwoordigt de goedkeuring van de SEC ook de legitimatie van de digitale munt als financiële asset.

Dat partijen als BlackRock zich op deze manier achter bitcoin scharen is voor veel fondsbeheerders waarschijnlijk het signaal dat ze nodig hebben om in te stappen. In die zin zorgt de komst van de Spot Bitcoin ETF voor een hoop duidelijkheid over de toekomst van bitcoin.

Bitcoin kopen zonder zorgen

Ook is het belangrijk om te zien dat een Spot Bitcoin ETF het voor veel mensen makkelijk maakt om zonder zorgen bitcoin te kopen. Mensen die niet begrijpen hoe een wallet werkt, waren overgeleverd aan crypto-beursplatformen, die lang niet altijd veilig zijn.

Nu is er een manier om bitcoin te kopen die mensen op een bepaalde manier geruststelt.

Je betaalt hier wel een jaarlijkse fee voor, maar die ligt bij de goedkoopste partij 0,20 procent op jaarbasis. Als dat de kosten zijn om met een gerust hart bitcoin te kopen, dan valt dat natuurlijk alles mee.

Zodoende zijn de verwachtingen omtrent de lancering van de Spot Bitcoin ETF hoog. Vanmiddag om 15.30u Nederlandse tijd beginnen de ETFs te verhandelen op de Amerikaanse beurs. Nog een paar uurtjes wachten dus!

Dan gaan we de echte reactie van de bitcoin koers op de lanceringen van de ETFs zien. Het zou helemaal gaaf zijn als de Spot Bitcoin ETFs op de eerste dag meteen alle records verbreken.


The post Robinhood voegt Spot Bitcoin ETFs toe na goedkeuring appeared first on Bitcoinmagazine.nl.