Robinhood heeft meer dan $100 miljard aan activa in beheer

Robinhood heeft te maken met een aanzienlijke stijging van hun aantal aan Assets Under Custody (AUC). Het is nu alweer de tweede maand op rij is waarin de mijlpaal van $100 miljard wordt overschreden.

In februari groeide de AUC met maar liefst 16% tot $118,7 miljard. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat de aandelenkoersen en ook de waarde van cryptovaluta door het dak gingen.

Bernstein, een vooraanstaand financieel onderzoeks- en investeringsbedrijf, geeft het bedrijf nu een rating met het label ‘outperform’. Er is veel optimisme in de industrie, vanwege de verwachting dat de inkomsten uit cryptocurrency van het bedrijf nog negen keer over de kop gaan in 2025.

De hype neemt toe en particuliere beleggers weten de weg naar Robinhood maar al te goed te vinden. Althans; dat was bijvoorbeeld ook zo in de coronacrisis, toen de meme-stocks (mede dankzij de toegankelijkheid via Robindhood) door het dak gingen.

Bernstein benadrukt dat Robinhood goed gepositioneerd is door een uitgebreid pakket aan te bieden van cryptovaluta. De voorspellingen dat de totale marktwaarde van de cryptomarkt in 2025 zal stijgen tot $7,5 biljoen, maakt het optimisme rond Robinhood alleen maar groter.

Ten opzichte van concurrent Coinbase biedt Robinhood meer aan dan cryptovaluta alleen. Ondanks het dalende aantal actieve gebruikers op zijn platform in de afgelopen kwartalen, noteert Robinhood wel meer omzet per klant.

Terwijl de Robinhood-aandelen woensdag een hoogste punt in meer dan 2 jaar bereikten, blijft het aandeel nog wel onder de IPO-prijs van $38 per aandeel staan.


The post Robinhood heeft meer dan $100 miljard aan activa in beheer appeared first on Bitcoinmagazine.nl.