Robinhood gaat bitcoin ETF’s ook aanbieden aan miljoenen klanten

Robinhood staat op het punt zich aan te sluiten bij de Bitcoin ETF-rage. Ze delen dat ze de gisteren goedgekeurde bitcoin ETF’s zullen gaan aanbieden in hun app.

CEO Vlad Tenev kondigde de plannen van het bedrijf aan in een thread op X. Hij verklaart dat de broker ernaar streeft om alle goedgekeurde beursgenoteerde bitcoin fondsen “zo snel mogelijk” te noteren.

Hoewel Tenev geen specifiek tijd gaf, benadrukte hij dat de goedkeuring van spotcrypto-ETF’s niet alleen duidelijkheid schept, maar ook de weg vrijmaakt voor een meer geavanceerd risicobeheer.

“De goedkeuring biedt niet alleen duidelijkheid, maar opent ook wegen voor geavanceerde risicobeheertools die onze klanten ten goede komen bij het beheren van hun investeringen in digitale activa.”

Naast aandelen, opties en cryptocurrency’s biedt Robinhood op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s) aan, zoals de Invesco Nasdaq-100 ETF, Vanguard Mega Cap Growth ETF, iShares U.S. Home Construction ETF en vele anderen.

Robinhood is een echte app voor de gemiddelde particuliere belegger. Ze breiden beetje bij beetje uit naar Europa, maar hebben naar verluidt al 10 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Het plan is om na de goedkeuring van de toezichthouder in de Verenigde Staten in december 2023, het huidige kalenderjaar verder uit te breiden naar de Europese Unie.

“De EU heeft een van ’s werelds meest uitgebreide beleidslijnen voor de regulering van crypto-activa ontwikkeld, daarom hebben we ervoor gekozen om de regio te selecteren als basis voor de internationale uitbreidingsplannen van Robinhood Crypto,” zo vertelde Johann Kerbrat eerder al eens. Hij is de algemeen manager van Robinhood Crypto.


The post Robinhood gaat bitcoin ETF’s ook aanbieden aan miljoenen klanten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.